Jočić: Zapošljavanje osoba sa opozicionim "bekgraundom" je ostvarivanje pravde

“Prolaz u državnim institucijama je kako ko našao, kako koja stranka. Svako ko kaže da neće da zapošljava po tom osnovu mislim da nije iskren"

18933 pregleda 46 reakcija 43 komentar(a)
Jočić, Foto: Luka Zeković
Jočić, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marina Jočić kazala je da je zapošljavanje nekog ko ima opozicioni "politički bekgraund" ostvarivanje pravde, a da je neiskren svako ko kaže da neće da zapošljava po tom osnovu.

Na pitanje novinarke na televiziji A1 da li je zaposlila partijske kadrove otkako je došla na funkciju u NPCG, Jočić je u sinoćnjem gostovanju na toj televiziji rekla:

“Nisam ja, nego su neki oglasi bili, neki ljudi su se zaposlili. Ja mislim, koga god bih zaposlila da ima neki politički bekgraund opozicije, da je to ostvarivanje pravde. Ako čovjek ima fakultet ili je osposobljen za neki posao, do sada sa 45 godina nije bio u prilici da ima jednog dana radnog staža, mislim da je fer, da je pošteno i da nema nikoga ko bi mogao da zamjeri da se takvom čovjeku da šansa”.

Upitana da li je ona nekog takvog zaposlila, Jočić je kazala da jeste nekoliko osoba.

“Ja sad tačno ne znam, jer neke primamo na određeno vrijeme. Prije svega da vidimo da li znaju da rade, to nam je najvažnije. Da ste mi rekli da pripremim taj podatak, ja bih ga pripremila sa zadovoljstvom, mene nije sramota”.

Novinarka je upitala Jočić i da li smatra da "ispravlja nepravdu" prema onima koji ranije nisu mogli do zaposlenja, a u periodu nakon izbora nisu našli prolaz u državnim institucijama.

“Prolaz u državnim institucijama je kako ko našao, kako koja stranka. Svako ko kaže da neće da zapošljava po tom osnovu mislim da nije iskren. Pravo da Vam kažem, neke ljude koji su bili sa mnom u šatorima, spavali, gutali suzavac, djeca takvih ljudi, mislim da zaslužuju takvu šansu, a da pritom niko nije ugrožen. Niko nije otpušten iz prethodnog sastava kolektiva”, odgovorila je Jočić.

Bonus video: