Ko plaća koncert ispred RTCG?

Sindikat zaposlenih pitao menadžment Javnog servisa o detaljima događaja kojim se slavi 15 godina nezavisnosti Crne Gore

7855 pregleda 29 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Sindikat zaposlenih Radio televizije Crne Gore (RTCG) zatražio je od menadžmenta finansijske podatke o organizaciji koncerta najavljenog za sjutra, na platou RTCG, kojim će se proslaviti 15 godina obnove nezavisnosti države.

Kako je ranije saopšteno iz RTCG, uz najljepše narodne i zabavne pjesme, biće organizovan dvosatni koncert, a učestvovaće 25 crnogorskih izvođača.

U dopisu Sindikata se, između ostalog, ističe da za njih nije sporna proslava praznika, ali jeste način na koji to Javni servis radi.

Naglasili su da Sindikat, koji zastupa većinu radnika, nema informacije koje se tiču uslova pod kojima će se koncert održati.

“Da li je koncert inicirao menadžment RTCG ili neko drugi? Ako Javni servis finansira događaj, kako su obezbijeđene finansije, s obzirom na to da je menadžment nedavno odustao od mirnog rješavanja spora po pitanju manje isplaćenog startnog dijela zarade, pod izgovorom da nema novca za isplatu. Da li je Savjet RTCG odobrio izdvajanje novca za taj događaj u slučaju da ga finansira RTCG, a cifra prelazi ovlašćenja generalnog direktora”, piše u dopisu generalnom direktoru Božidaru Šundiću.

Članica Savjeta RTCG Bojana Jokić kazala je da ih je menadžment obavijestio da organizuju koncert, ali da druge detalje ne znaju.

Kako je pojasnila, odobrenje Savjeta trebalo bi ukoliko novac koji se izdvaja za neki događaj prelazi deset odsto mjesečnog budžeta za Javni servis.

Spektakl koji poklanjamo Crnoj Gori počinje u 20 sati i deset minuta, a prenos će biti na svim kanalima Javnog servisa - Prvom, Drugom, Satelitskom i Parlamentarnom, najavljeno je iz RTCG

Među izvođačima na koncertu najavljuje se između ostalih Milena Vučić, Bojan Marović, grupa “Highway”, “D-moll”, Igor Đurović, Jadranka Bajraktarević.

Iz RTCG je ranije saopšteno da je angažovana brojna ekipa i da se radi velika scenografija, sa dva stejdža, od 12 i 6 metara, sa dva para voditelja, velikim led ekranom koji je podijeljen na nekoliko stejdžova, ogromna rasvjeta, preko 200 rasvjetnih efekata. Događaj će prenositi deset kamera, radiće se sa HD6 kolima.

Šundić juče nije odgovarao na pozive “Vijesti”.

Bonus video: