svečanost na trgu nezavisnosti

U Podgorici svečano obilježeno 15 godina od obnove nezavisnosti

Svečanosti prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba VCG, brigadni general Milutin Đurović

34637 pregleda 1707 reakcija 34 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Skupština Crne Gore, Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin
Sa svečanosti, Foto: Skupština Crne Gore, Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin
Ažurirano: 21.05.2021. 19:46h

Vlada Crne Gore organizovala je na Trgu nezavisnosti svečano obilježavanje 15 godina obnove nezavisnosti Crne Gore uz angažman Vojske Crne Gore.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Milutin Đurović.

U programu su učestvovali Počasna garda Vojske Crne Gore i Vojni orkestar, koji je tokom podizanja državne zastave na jarbol intonirao državnu himnu Crne Gore. Nakon toga, Vojni orkestar je odsvirao nekoliko kompozicija iz doba Knjaževine i Kraljevine Crne Gore.

Iako je programom planirano spuštanje parobranca Saše Dragojevića na Trgu nezavisnosti sa državnom zastavom, skok je otkazan zbog jakih udara vjetra koji su ometali bezbjedan skok padobranca, saopšteno je iz Vlade.

Državni zvaničnici obišli su štandove Vojske Crne Gore na kojima je bio izložen dio najsavremenijeg naoružanja i opreme kojim raspolaže Vojska Crne Gore, a koje koristi u izvršavanju svojih redovnih zadataka i obaveza.

Zvaničnici su se upoznali sa dijelom borbenih vozila, kao i vozila koja služe podršci pri izvršavanju namjenskih zadataka Vojske Crne Gore. "Nakon svečanog dijela programa, najviši državni zvaničnici su razgovarali sa građanima okupljenim na Trgu nezavisnosti", saopšteno je iz Vlade.

Dan nezavisnosti danas se obilježava i na nekoliko lokacija na Cetinju. Za 18 sati zakazano je podizanje najveće crnogorske zastave, a u 21 sat biće upriličen vatromet.