Elektroprivreda donirala tri vozila Ministarstvu zdravlja

Vozila su namijenjena zdravstvenim centrima na ruralnom području

6650 pregleda 8 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin uručio je predstavnicima Ministarstva zdravlja ključeve tri terenska vozila iz voznog parka EPCG.

Vozila su, kako navode iz te kompanije, namijenjena zdravstvenim centrima na ruralnom području, što će, ističu, povećati efikasnost i kvalitet zdravstvene zaštite na području koje uglavnom naseljava starija populacija.

Državni sekretar u Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović zahvalio je EPCG i istakao da su donirana vozila od egzistencijalnog značaja i velike pomoći u procesu pružanja zdravstvene njege vitalno ugroženim pacijentima.

"Ulaganje u zdravstvenu zaštitu danas je prioritet u odnosu na sva druga ulaganja. To je pitanje naše egzistencije. Naša obaveza, i profesionalna i ljudska, jeste da brinemo i ulažemo u zdravlje i opstanak populacije, jer svjedoci smo stradanja i bespoštedne borbe zdravstvenih radnika od početka borbe protiv koronavirusa, tokom prošle i ove godine", kazao je Čađenović.

Rovčanin je, kako dodaju iz EPCG, ponovio opredijeljenost Elektroprivrede da pomaže zajednici, prije svega, zdravstvenom sistemu.

"Elektroprivreda Crne Gore, kao društveno odgovorna kompanija, uvijek se trudi da osjeti potrebe i podijeli sudbinu cijelog društva i zato ćemo, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da pomažemo svima kojima je to najneophodnije, a posebno zdravstvenim ustanovama, jer zdravlje građana nema cijenu. To se posebno pokazalo od pojave COVID-a. Nadam se da će vozila koja smo donirali Ministarstvu zdravlja, u tom smislu, biti od očekivane pomoći", zaključio je Rovčanin.

Bonus video: