Osmi Festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2017 od 10. do 16.decembra

Festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ ima za cilj da posredstvom filma doprinese podizanju svijesti građana i građanki o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unaprijeđenja
0 komentar(a)
Ubrzaj 2015, Foto: Filip Roganović
Ubrzaj 2015, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.11.2017. 15:47h

Centar za građansko obrzovanje (CGO) organizuje osmi Festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2017 koji će se održati od 10. do 16.decembra 2017, u Podgorici, Kotoru i Beranama.

Kako je najavljeno, centralni program će biti u JU Kulturno-informativnom centru ”Budo Tomović” u Podgorici od 10. do 14. decembra 2017, a prateća izdanja u Beranama, u Kulturnom centru, od 11. do 12. decembra 2017. i u Kotoru od 15. do 16. decembra 2017, u Kino «Boka».

"Prepoznajući značaj ovakvog Festivala, podršku njegovoj realizaciji će i ove godine, pružiti ND Vijesti i portal Vijesti i javni servis Radio i Televizija Crne Gore (RTCG). Na osnovu potpisanih ugovora Vijesti i RTCG će posvetiti punu medijsku pažnju kroz obezbijeđenje zastupljenosti Festivala u redovnim informativnim i drugim programima, ali i promocijoma Festivala kroz redovne najave. CGO će predstaviti Vijesti i RTCG u promotivnim materijalu Festivala kao medijske pokrovitelje, dati prava prvenstva za intervjue s gostima Festivala, itd. Na ovaj način, nastavlja se višegodišnja saradnja CGO-a i javnog servisa RTCG, kao i nezavisnog dnevnika Vijesti u realizaciji Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ, prvog i još uvijek jedinog te vrste u Crnoj Gori, koji pored Podgorice, upisuje i Kotor i Berane na kulturnu mapu onih gradova u regionu koji njeguju ovu vrstu festivalskog dešavanja", saopšteno je iz CGO.

Festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ ima za cilj da posredstvom filma doprinese podizanju svijesti građana i građanki o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unaprijeđenja, kao i vrijednosnog okvira koji podstiče harmonične odnose među različitima po bilo kojem osnovu.

Bonus video: