Uprava policije: Pitanje nabavke službenih automobila i goriva biće riješeno

„Uprava policije sve aktivnosti iz svoje nadležnosti obavlja redovno i uspješno se prevazilazi trenutni nedostatak policijskih patrolnih vozila, čemu mogu da posvjedoče građani, ali i cjelokupna javnost“, kaže se u saopštenju

10582 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Policija aktivnosti koje su u njenoj nadležnosti obavlja redovno i uspješno prevazilazi nedostatak patrolnih vozila, saopštili su iz Uprave policije, navodeći da će pitanje nabavke službenih automobila i goriva biti riješeno.

Demokratska partija socijalista (DPS) juče je saopštila da je "Uprava policije nakon što je ostala bez službenih automobila, ostaje i bez goriva za preostala vozila", te da je ministar unurašnjih poslova Sergej Sekulović "nedostojan funkcije".

Iz policije su kazali da je Vlada reagovala u kratkom roku i donijela dva zaključka, od kojih se jedan odnosi na pitanje službenih patrolnih vozila, a drugi na nabavku goriva za automobile.

Kako su naveli, u skladu sa donijetim zaključcima i Zakonom o javnim nabavkama sprovešće se postupci javnih nabavki i na taj način će ta dva pitanja biti riješena.

„Uprava policije sve aktivnosti iz svoje nadležnosti obavlja redovno i uspješno se prevazilazi trenutni nedostatak policijskih patrolnih vozila, čemu mogu da posvjedoče građani, ali i cjelokupna javnost“, kaže se u saopštenju.

Policija je, kako se navodi, organizacija koja se veoma lako prilagođava novim i zahtjevnim uslovima rada za dobrobit građana.

„Tako i ovaj put sve radimo da građani naše države ni na jedan način ne osjete da je došlo do bilo kakavih otežavajučih okolnosti u radu“, poručili su iz policije.

Oni su rekli da policiju, prije svega, čine ljudi, koji su temelj policijske organizacije, a ne vozila, i da je prethodnih godinu mnogo teže bilo funkcionisati bez ljudi koji su bili van stroja zbog koronavirusa nego sada bez određenog broja vozila.

Bonus video: