Tripković potpredsjednica Savjeta RTCG

Skupština Crne Gore smijenila je Vukčevića većinom prisutnih poslanika DPS-a, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke i Hrvatske građanske inicijative, dok su protiv glasali Andrija Popović (LP) i Genci Nimambegu (FORCA)
56 pregleda 1 komentar(a)
Dragana Tripković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragana Tripković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2017. 11:54h

Dragana Tripković izabrana je za potpredsjednicu Savjeta Radio-televizije Crne Gore.

Tu funkciju do sada je obavljao razriješenireditelj Nikola Vukčević.

Skupština Crne Gore je 23. novembra razriješila Vukčevića iz Savjeta RTCG.

Vukčević je smijenjen većinom prisutnih poslanika DPS-a, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke i Hrvatske građanske inicijative, dok su protiv glasali Andrija Popović (LP) i Genci Nimambegu (FORCA).

Administrativni odbor utvrdio je da je Vukčević prekršio Zakon o nacionalnom javnom emiteru. Vukčević je, kako je ranije kazao presjednik Odbora Luiđ Škrelja, prihodovao od "Galileo production" 2.600 eura za režiranje dokumentarnog filma, o čemu ih je prethodno obavijestila Agencija za sprječavanje korupcije.

Vukčević je "Vijestima" ranije kazao da mu je čast što je bio potpredsjednik Savjeta RTCG, i da je miran po pitanju odluke Skupštine. Zahvalio se svima iz RTCG sa kojima je sarađivao na korektnoj saradnji kao i poslanicima Nimanbegu i Popović, "koji su pokazali stepen integriteta za poštovanje".

Vukčević je jedan od članova Savjeta, koji je glasao za smjenu Rada Vojvodića sa mjesta generalnog direktora, kao i za izbor Andrijane Kadije na njegovo mjesto, čime je Javni servis iskliznuo iz ruku DPS.

Bonus video: