SDP: Procesuirati odgovornog za prijetnje Bursaću

Iz SDP-a su potencirali značaj slobodnog novinarstva, slobodnih medija i potrebu društva i države da predano radi na stvaranju normalnog ambijenta za njihov rad u kojem sličnih prijetnji neće biti, ili će biti promptno sankcionisane

2256 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) osudila je prijetnje upućene novinaru Draganu Bursaću. Pozvali su nadležne organe da hitno otkriju identitet počinioca, procesuiraju ga i adekvatno kazne.

"Bursać je prepoznat kao novinar koji ekspliicitno i otvoreno kritikuje narastajući nacionalizam, klerikalizam i sve one tendencije u društvima regiona koje neodoljivo podsjećaju na pokušaj reanimacije anahrone politike sukoba s kraja prošlog vijeka. Nažalost, autor ovih prijetnji, kao i mnogi drugi, pronalaze ohrabrenje za svoje primitivno ponašanje i rigidne i retrogradne stavove upravo u društvenom i političkom ambijentu koji je bio karakterističan za nedavnu prošlost a koji se ponovo nastoji stvoriti", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a su potencirali značaj slobodnog novinarstva, slobodnih medija i potrebu društva i države da predano radi na stvaranju normalnog ambijenta za njihov rad u kojem sličnih prijetnji neće biti, ili će biti promptno sankcionisane.

Povezani članci

26. Maj 2021.

Prijetnje smrću novinaru Draganu Bursaću

Bonus video: