Advokatu prijeti disciplinska zbog kršenja pravila štrajka

Za slučaj da dođe do pokretanja disciplinskog postupka, a Disciplinski sud utvrdi odgovornost advokata za težu povredu advokatske dužnosti, sankcije predviđene Zakonom o advokaturi su novčana kazna, privremeno brisanje ili trajno brisanje iz Imenika advokata", kazali su "Vijestima" iz Advokatske komore

8795 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Advokat Mikosav Bošković mogao bi se naći pred disciplinskom komisijom, ukoliko disciplinski tužilac Advokatske komore Crne Gore (AKCG) odluči da, zbog kršenja pravila štrajka, protiv njega pokrene postupak. To su "Vijestima" kazali iz AKCG.

Advokati su u ponedjeljak obustavili rad, jer Vlada nije prihvatila njihov zahtjev da budu izuzeti iz sistema elektronske fiskalizacije. Bošković je, međutim, kako piše "Pobjeda", u utorak pred sudijom za istragu Višeg suda u Podgorici, po službenoj dužnosti zastupao dva državljanina Albanije zbog šverca droge.

"Advokatska komora je u saznanju da je u jednom slučaju došlo do kršenja obavezujuće odluke Upravnog odbora Advokatske komore o obustavi pružanja pravne pomoći od strane advokata. Disciplinski tužilac je odmah preduzeo neophodne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja, pa će u zavisnosti od ishoda, donijeti odluku u skladu sa svojim ovlašćenjima. Za slučaj da dođe do pokretanja disciplinskog postupka, a Disciplinski sud utvrdi odgovornost advokata za težu povredu advokatske dužnosti, sankcije predviđene Zakonom o advokaturi su novčana kazna, privremeno brisanje ili trajno brisanje iz Imenika advokata", kazali su "Vijestima" iz Advokatske komore.

Bonus video: