Sindikat medija: Prijetnje zbog izrečenih stavova sve češća pojava, društvo da se pozabavi ovim problemom

Takođe su podsjetili da su od početka godine u našoj zemlji na meti uvreda i prijetnji bili brojni medijski radnici iz različitih medija, koji imaju različite uređivačke politike a da su današnje prijetnje još jedan dokaz narastajuće netolerancije za drugačije mišljenje

2963 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube

Prijetnje smrću samo zbog izrečenih stavova, nažalost, sve su češća pojava u Crnoj Gori i zato cijelo društvo treba da se ozbiljno pozabavi ovim problemom, kazali su iz Sindikata medija Crne Gore.

Oni su osudili prijetnje koje su upućene preko društvenih mreža redakciji Antene M, glavnom i odgovornom uredniku Darku Šukoviću i kolumnisti tog medija Draganu Bursaću.

Pozvali su nadležne organe da što hitnije utvrde ko je osoba koja je poslala prijetnje i procesuiraju je u skladu sa zakonom, a to je, kako kažu, utoliko potrebnije zato što se radi o veoma opasnim prijetnjama pa je neophodna promptna reakcija.

Takođe su podsjetili da su od početka godine u našoj zemlji na meti uvreda i prijetnji bili brojni medijski radnici iz različitih medija, koji imaju različite uređivačke politike a da su današnje prijetnje još jedan dokaz narastajuće netolerancije za drugačije mišljenje.

"Uređivačka politika i stavovi o aktuelnim društvenim temama nikad ne smiju biti razlog ili opravdanje za ovakve prijetnje jer su one nedopustive u demokratskom društvu i treba im se snažno suprotstaviti", kazali su iz Sindikata medija Crne Gore.

Bonus video: