Bečić: Put oslobađanja Crne Gore i izgradnje jakih i nezavisnih institucija niko ne može zaustaviti

"Rukopis mi je poznat, stepen dobronamjernosti i iskrenosti još više, tako da nijesam iznenađen"

8619 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević

Sloboda medija i sigurnost novinara su temelji našeg napretka i razvoja i zbog toga osuđujem prijetnje i napade na medijske poslenike iz Crne Gore i regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

"Zbog toga nam je potrebna zemlja snažnih institucija, gdje institucije koje finansiraju građani, neće biti najprljavije partijske poluge i fabrike neistina, podvala i mržnje, već istinski nezavisni i profesionalni servisi građana, koji će istim očima gledati i vlast i opoziciju, koji će se na odmjeren, istinit, civilizovan i dostojanstven način odnositi prema svim građanima", kazao je Bečić.

On je kazao da je "vrijeme političkih batina, primitivizma, mržnje, praćenja političkih protivnika, blaćenja međunarodnih predstavnika i fabrikovanja afera prošlo, na žalost nekih koji jedino u tom ambijentu znaju da se snalaze".

"Nekad je posao za te, kako sebe vole da nazovu evropejce, odrađivao ANB, nekada “iznajmljeni novinari”, analitičari, kvazi organizacije, a nerijetko i djelovi institucija iz svih grana vlasti", kazao je Bečić.

Bečić je naveo da su se "uvijek pravili neinformisani, te za bilo šta što se radi u njihovo ime nijesu znali, a mislili su da će onom narodnom “napad je najbolja odbrana” zaista uspjeti da target sa onog ko je problem prebace na one koji su otkrili problem".

On je kazao da je tako bilo u slučaju stotina miliona palih garancija, brojnih dokaza pritisaka, ucjena, raznih koverti, limenki i drugih pohara Crne Gore.

Kako kaže, "rukopis mi je poznat, stepen dobronamjernosti i iskrenosti još više, tako da nijesam iznenađen".

"Jedno znajte, mržnja vas je dovde dovela, mržnja vas vodi u nove greške, a put oslobađanja Crne Gore i izgradnje jakih i nezavisnih institucija niko ne može zaustaviti", rekao je Bečić.

Bonus video: