Abazović: Duško neće biti mrtav dok se makar jedan čovjek bude borio za pravdu

On se danas sastao u redakciji dnevnog lista "Dan" sa Slavicom Jovanović, suprugom ubijenog Duška Jovanovića i tom prilikom kazao da je njihova obaveza da tu istinu konačno iznesu na vidjelo i da se time zatvori jedna ružna priča za istoriju Crne Gore

14651 pregleda 13 komentar(a)
Posjeta redakciji dnevnog lista "Dan", Foto: Vlada CG
Posjeta redakciji dnevnog lista "Dan", Foto: Vlada CG

Ambicija Vlade Crne Gore je da se pitanje podmuklog ubistva Duška Jovanovića riješi, a u tom pravcu su preduzete određene aktivnosti i nadam se uspjehu, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On se danas nakon polaganja vijenca na mjestu gdje je prije 17 godina ubijen glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Dan" Duško Jovanović, sastao u redakciji pomenutog lista sa Slavicom Jovanović, suprugom ubijenog Duška Jovanovića i Mladenom Milutinovićem, izvršnim direktorom i suvlasnikom tog lista.

"Mislim da ova priča konačno može dobiti svoj epilog. To zaslužuje porodica Duška Jovanovića, njegovi prijatelji, to zaslužuju svi borci za prevednu i časnu Crnu Goru, kao i građani. Naša je obaveza da tu istinu konačno iznesemo na vidjelo i da se time zatvori jedna ružna priča za istoriju Crne Gore“, kazao je Abazović.

On je u razgovoru sa njima istakao da Duško Jovanović nije i neće biti mrtav dok se makar i jedan čovjek u Crnoj Gori bude borio za pravdu.

Abazović je kazao da je za razliku od ranije politička klima drugačija i da postoji jasna intencija da se ovo pitanje izvede do kraja.

Zbog toga su, kako je rekao, važne aktuelne izmjene Zakona o državnom tužilaštvu, koje smatra ključnim i u rješavanju slučaja ubistva novinara Jovanovića.

Bonus video: