Nema skretanja do kuća i imanja

Redakciji su proslijedili i e-mail koji su predsjednici Opštine Zorici Kovačević poslali 11. aprila, ali uprkos tom dokazu iz Opštine Danilovgrad tvrde da im se nijesu obraćali.

5096 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

Kada budu dolazili iz pravca Podgorice, mještani danilovgradskog naselja Tomaševići moraće, nakon što se završi rekonstrukcija magistralnog puta, da produže vožnju četiri kilometra, jer u njihovom naselju nije planirana ni raskrsnica, ni kružni tok.

Oni su se obratili “Vijestima”, tvrdeći da je lokalna uprava nijema na njihove zahtjeve i da se problem koji je pred njima ne rješava.

Redakciji su proslijedili i e-mail koji su predsjednici Opštine Zorici Kovačević poslali 11. aprila, ali uprkos tom dokazu iz Opštine Danilovgrad tvrde da im se nijesu obraćali.

Uprkos problemima koji su pred mještanima tog naselja, iz lokalne vlasti tvrde da je glavni projekat rekonstrukcije magistralnog puta Danilovgrad-Podgorica urađen u skladu sa važećom planskom dokumentacijom za teritoriju opština Danilovgrad i Podgorica, kojom su pored koridora bulevara, definisani i položaji raskrsnica koje je projektant bio u obavezi isprojektovati.

U dopisu poslatom Kovačevićevoj mještani apeluju da ona iskoristi svoj autoritet “i kod konstruktora, investitora i izvođača radova na putu Danilovgrad-Podgorica” urgira da im se omogući skretanje koje funkcioniše decenijama.

“Novim rješenjem predviđeno je da iz pravca Podgorice idemo do kružnog toka kod MAN-a (Ćurilac) i nazad, skoro četiri kilometra, da bi došli do svojih kuća i imanja. Stručnjaci kažu da tehnička rješenja postoje uz minimalne izmjene projekta i finansijske izdatke. Mještani su spremni i za potpisivanje peticije, ali smo procijenili da je i ovaj prvi korak dovoljan da zajedno dođemo do rješenja”, piše i-mejlu na koji im, kako tvrde, Kovačevićeva nikada nije odgovorila.

Iz njenog kabineta “Vijestima” su stigli odgovori da je glavnim projektom na teritoriji opštine Danilovgrad, projektovano pet kružnih raskrsnica:

“Na lokalitetima naselja Grlić, Ćurilac, Jastreb-Strahinići, Novo Selo i Bandići, kao i trokraka raskrsnica na lokalitetu Plana-Bileća. Dodavanje novih raskrsnica i prekidanje razdjelnog ostrva nije u skladu sa planskom dokumentacijom i izdatim urbanističko-tehničkim uslovima, kao ni u skladu sa saobraćajno-tehničkim uslovima, naročito u pogledu projektovane brzine i bezbjednosti saobraćaja. Takođe, napominjemo da se opštini Danilovgrad mještani naselja Tomaševića nijesu obraćali”, piše u odgovorima poslatim iz Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Danilovgrad.

Bonus video: