uputio čestitke i episkopu metodiju

Bečić: MCP i vjerujući narod dobili dostojnog duhovnog pastira

"Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu Joanikiju na izboru, u želji da mudra dijela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu koje je pred nama", napisao je Bečić

24233 pregleda 1668 reakcija 33 komentar(a)
Bečić i Joanikije, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić i Joanikije, Foto: Skupština Crne Gore

Uvjeren sam da su Mitropolija crnogorsko-primorska i vjerujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

"Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju Mićoviću na izboru, u želji da mudra dijela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu koje je pred nama", napisao je Bečić na Tviteru.

Bečić je uputio čestitku i novoizabranom episkopu budimljansko-nikšićkom, Metodiju.

"U uvjerenju da ćete u ovim izazovnim vremenima našem narodu pomoći da sačuva svoju vjeru i da ćete biti duhovni oslonac vjerujućem narodu. U nadi da ćete dugovječno i posvećeno obavljati funkciju episkopa budimljansko-nikšićkog, najiskrenije Vam čestitam", napisao je Bečić.

On je istakao da je još "više radostan i sretan jer su i jedan i drugi bili igumani Cetinjskog manastira i duhovni učenici mog prijatelja blaženopočivšeg Amfilohija."

Preporučujemo za Vas