Đukić: Zabrinjavajuće je što informacije o projektima važnim za Kolašin dobijam iz medija, a dio sam vlasti

Predsjednik SO Kolašin reagovao na informaciju da je SDP tražio od države 700.000 eura za infrastrukturu

9122 pregleda 15 komentar(a)
Đukić, Foto: Dragana Šćepanović
Đukić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 30.05.2021. 12:28h

Predsjednik Skupštine opštine Kolašin Milan Đukić (Grupa birača) kazao je da je zabrinajvajuće što informacije o projektima važnim za Kolašin dobija iz medija, iako je dio lokalne vladajuće koalicije.

On je to rekao, regujući na informaciju da su poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) amandmanima na predlog Odluke o budžetu tražili da država opredijeli 700.000 eura za projekte saobraćajne i sportske infrastrukture u Kolašinu.

Povezani članci

26. Maj 2021.

SDP traži 700.000 eura za Kolašin

U obrazloženju amandmana piše i da kolašinska lokalna uprava nema novca da završi te projekte.

"Ono što je zabrinjavajuće za našu koalicionu vlast u Kolašinu, jeste da pojedine informacije o ovim projektima dobijam iz medija. Sada mi postaje jasno zašto predsjednik Opštine Milosav Bato Bulatović i nadležna sekretarka Ljiljana Rakočević već godinu izbjegavaju odgovore na moje dopise i odbornička pitanja oko sportskih terena za MOSI (Međuopštinske omladinske sportske igre) Takođe i na pitanja oko realizacije kapitalnog budžeta i programa uređenja prostora za prošlu i ovu godinu", kazao je Đukić.

Predsjednik Opštine i nadležna sekretarka, tvrdi Đukić, treba, što prije, da saopšte građanima Kolašina kada će početi realizacija projekata koje obuhvata amandman SDP-a.

Podsjeća da su Bulatović i Rakočević "odbornicima u lokalnom parlamentu kazali da će se tokom ovog ljeta početi sa radovima, o čemu svjedoče zapisnik i audio snimak sa 18. sjednice SO".

"Na toj sjednici su usvojena dva najvažnija dokumenta – Budžet za 2021. i Program uređenja prostora za 2021. u kojima se nalaze ovi projekti i sredstva predviđena za njihovu realizaciju. Da li su odbornici SDP-a iz Kolašina bolje informisani pa znaju nešto što ja ne znam? Da li je na pomolu namjeran zastoj ili opstrukcija u realizaciji ovih projekata? Da li predsjednik Opštine i nadležna sekretarka, kao koalicioni partneri iz DPS-a, uopšte imaju namjeru da se izgrade sportske terene na Lugu, ili i njih smatraju „projektom predsjednika Skupštine“, pa ga namjerno zanemaruju?", navodi predsjednik SO Kolašin u svom reagovanju.

On pita i da li predsjednik Opštine i nadležna sekretarka, "uopšte imaju namjeru da obavljaju i brojne druge poslove iz svoje nadležnosti, u odnosu na evidentan zastoj poslije poraza DPS-a na izborima 30. avgusta“.

Đukić kaže i da su to sve pitanja na na koja će građani Kolašina dobiti vrlo brzo odgovor i uvjeriti se svojim očima tokom kratke građevinske sezone koja je već počela u Kolašinu.

Đukić je zahvalio poslanicima SDP zbbog podnijetih amandmana.

"Ranija reagovanja na postupke SDP-a i njihovih odbornika iz Kolašina bila su prilika da, često i oštro, suprotstavimo političke stavove, opterećene ličnim političkim odnosima iz proteklog perioda. Međutim, ovo reagovanje koristim da se javno zahvalim poslanicima SDP-a koji su podnijeli amandman u Skupštini Crne Gore kojim su tražili su da država opredijeli 300.000 eura za rekonstrukciju ulice Boška Rašovića u Kolašinu i 400.000 za izgradnju sportske infrastrukture na Lugu za potrebe realizacije MOSI", napisao je Đukić u regovanju.

On je zahvalio i odbornicima SDP, jer smatra da su podnijeti amandmani na njihovu incijativu.

Bonus video: