Kovačević: Joanikije i Metodije hapšeni i prebijani, bili su i ostali svjedoci svoje vjere i nepokolebljive sluge Božije

Kovačević je rekao da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) "ovim izborom pokazala da najbolje od svih osjeća i poznaje svoju pastvu, da je upoznata sa njenom voljom, njenim težnjama i njenim potrebama, pokazala je da je temelj našeg postojanja i naše nepropadljivosti kao naroda"

18941 pregleda 38 reakcija 39 komentar(a)
Joanikije i Kovačević, Foto: NSD
Joanikije i Kovačević, Foto: NSD

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je dosadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju izbor za mitropolita crnogorsko-primorskog.

On je čestitao i dosadašnjem vikarnom episkopu Mitropolije crnogorsko-primorske Metodiju izbor na čelu Eparhije budimljansko-nikšićke.

"U svoje lično ime i u ime opštine Nikšić, čestitam preosvećenom vladici Joanikiju izbor na mjesto Mitropolita crnogorsko-primorskog i preosvećenom vladici Metodiju izbor na mjesto Episkopa budimljansko-nikšićkog", poručio je Kovačević, objavljeno je na sajtu Nove srpske demokratije (NSD) čiji je on član.

Kovačević je dodao da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) "ovim izborom pokazala da najbolje od svih osjeća i poznaje svoju pastvu, da je upoznata sa njenom voljom, njenim težnjama i njenim potrebama, pokazala je da je temelj našeg postojanja i naše nepropadljivosti kao naroda".

"Oni arhijereji koji su, predvođeni našim blaženopočivšim Mitropolitom Amfilohijem, dijelili sa narodom i dobro i muku, pogotovo prošle godine u borbi za očuvanje naših svetinja, došli su na tron Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke. Hapšeni i prebijani oni su bili i ostali svjedoci svoje vjere i nepokolebljive sluge Božije. Mitropolitu Joanikiju i Episkopu Metodiju želim da na polzu čitave naše pomjesne SPC i njenog vjernog naroda obavljaju novu službu koja im je data", zaključio je Kovačević.

Bonus video: