Rekao sam da bih im iščupao grkljan, ocu su govorili "đavo da te nosi"

On je, u reagovanju na saopštenje KC, potvrdio da je tačno da je dijelu osoblja KC kazao da će im "iščupati grkljan", ali i istakao da je tome prethodilo petnaestodnevno zanemarivanje njegovog oca koji je hospitalizovan, a tokom vikenda i pao u hodniku kada je pokušavao da samostalno ode do toaleta

22494 pregleda 66 reakcija 66 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Dragan Vulanović iz Podgorice tvrdi da nije korektno od direktorice Kliničkog centra (KC) Ljiljane Radulović da sinu oca koji je životno ugrožen i umire zbog prijetnje izrečene u afektu šalje policiju da ga u sedam ujutru privodi i isleđuje.

On je, u reagovanju na saopštenje KC, potvrdio da je tačno da je dijelu osoblja KC kazao da bi im "iščupao grkljan", ali i istakao da je tome prethodilo petnaestodnevno zanemarivanje njegovog oca koji je hospitalizovan, a tokom vikenda i pao u hodniku kada je pokušavao da samostalno ode do toaleta.

"Moj otac je smješten na odjeljenje kardiologije prije 15 dana, imao je upalu pluća i pokrenuo mu se tromb. Od starta smo naišli na zid ćutanja na odjeljenju kardiologije. Zvao sam po 20 do 30 puta u rasponu od nekoliko sati. Bili su jako neljubazni. Kada sam pozvao doktoricu na broj koji sam dobio na odjeljenju, pitala je neljubazno odakle nam njen telefon. Teško smo dolazili do informacija o njegovom stanju, a u petak nas je primio dr Hećo koji nam je dao korisne informacije", pojasnio je Vulanović.

On tvrdi da su njegovog oca četiri puta tokom hospitalizacije premještali i da su ga zvali na njegov broj telefona.

"Dok smo pričali sa ocem, a slušalica bila podignuta, čuli smo da ga osoblje vrijeđa. Rečeno mu je 'lezi, ćuti i da ti je dobro'. Otac nam je takođe rekao da trpi uvrede i da mu govore 'đavo da te nosi'", tvrdi Vulanović.

On je kazao da je tokom vikenda poslao oko osam ili devet mejlova, u kojima je molio da ga neko primi na razgovor.

"Niko mi nije odgovarao, do juče oko 16 ili 17 sati, kada me je direktorica Radulović obavijestila da će da me primi dr Pavlović. Tada je, a to kasnije saznajem od mog brata kojeg su pozvali iz KC, moj otac ustao preko ograde kreveta, krenuo u toalet i pao, a navodno slomio i kuk. Na sastanak sam došao u 18:45, brat me pozvao i rekao šta se desilo i odlučili smo da zajedno uđemo na sastanak. Kada mi je brat saopštio da je moj otac pao, doživio sam blaži nervni slom. Vikao sam i došli su doktori i obezbjeđenje. Pitao sam ih da li je moj otac pao, rekli su da jeste. Zatim sam pitao kako su to dozvolili, a dr Pavlović je rekao 'da njemu nije pao'. Kada sam pitao kome je pao, odgovorio mi je 'ko ga tjera da ide u toalet sa Parkinsonovom bolešću", tvrdi Vulanović.

On je istakao da je nakon toga počeo da viče i izgovorio "sad mi dođe da vam obojici iščupam grkljan, ne mogu vas gledati", nakon čega se navodno okrenuo i izašao.

"Brat se vratio i dobio dodatne informacije. Rekli su da kuk nije slomljen i da su u pitanju degenerativne promjene. Jutros me je majka pozvala telefonom i kazala mi da me traži policija na roditeljskoj adresi. Stupio sam u međuvremenu u kontakt sa policijom i otišao da dam izjavu. Za 36 godina nisam ulicu prešao na crveno niti imao bilo kakav prekršaj. Inspektori su bili korektni i kazali mi da nema elemenata biće krivičnog djela. Pušten sam kući i nakon toga pojavilo se saopštenje KC u svim medijima", tvrdi Vulanović.

On je istakao da je njegov otac "iz nužde morao da ustane do toaleta", a da direktorica KC pokušava da spere ljagu sa te ustanove.

"Pokazali su bahatost, nedostatak ampatije, ali to nek ide njima ide na čast. Stojim iza toga da sam rekao da ću im iščupšati grkljan, ali sve ostalo je maliciozno i izvučeno iz konteksta", kazao je Vulanović u reagovanju i poručio da će pravdu vjerovatno potražiti na sudu.

"Najviše me bole uvrede osoblja, mom ocu, koji je skoro 30 puta dao krv i spasio na desetine života", zaključio je Vulanović.

Bonus video: