Nastavak zapošljavanja OSI u socijalnom preduzetništvu

U Udruženju paraplegičara Cetinje kazali su kako se nadaju da će u narednom periodu dobiti podršku države na zapošljavanju lica sa invaliditetom i time doprinijneti smanjenju stope nezaposlenosti

2996 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Udruženje paraplegičara Cetinje dana potpisalo je juče novi ugovor o radu sa pet zaposlenih lica sa invaliditetom na period od godinu dana.

Ističu da će zaposleni sa novim ugovorom imati ukupno četiri godine radnog staža u Udruženju paraplegičara Cetinje.

"Napominjemo da je ovakav način zapošljavanja jedinstven u Prijestonici Cetinje, jer na sistemski način zapošljavamo lica sa invaliditetom", navodi se u saopštenju.

Kazali su da su njihovi zaposleni kategorisana lica od 60 do 90 odsto invaliditeta.

"Udruženje je uspjelo uz velike napore i zalaganja zaposlenih da bude održivo.Održivost u prethodnoj godini je bila izuzetno naporna za nas, imajući u vidu suočavanje sa pandemijom kovodom-19, koja je bila izuetno teška za sve, posebno za osobe sa invaliditetom. U ovim teškim trenucima uspjeli smo da održimo poslovanje, ali i da ne smanjujemo plate i broj zaposlenih. Time smo pokazali žilavost i održivost naše ideje, u vremenu kada su i velike kompanije smanjivale i otpuštale radnike. Ove rezultate smo postigli bez značajnije podrške resornih ministarstava", dodaje se u saopštenju.

Kazali su kako se nadaju da će u narednom periodu dobiti podršku države na zapošljavanju lica sa invaliditetom i time doprinijneti smanjenju stope nezaposlenosti, koja je, kako su kazali, najveći problem društva.

"Na kraju želimo da se zahvalimo građanima, i poslovnim partnerima koji su nam dali podršku kako bi nastavili poslovanje Udruženja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: