bajović u ulozi komandanta

Šesti kontingent VCG odlazi u NATO aktivnost eFP u Letoniji

"Uvjeren sam da će VI kontingent dostojno i profesionalno predstavljati Crnu Goru i Vojsku, kao i njegovi prethodnici", kazao je načelnik Odjeljenja za operacije Generalštaba VCG, potpukovnik Mitar Klikovac

2741 pregleda 3 komentar(a)
Bajović i Klikovac, Foto: Ministarstvo odbrane
Bajović i Klikovac, Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Odjeljenja za operacije Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), potpukovnik Mitar Klikovac, primio je u posjetu poručnika Marka Bajovića, koji će predvoditi VI kontingent VCG u NATO aktivnosti Isturenog pojačanog prisustva (Enhanced Forward Presence-eFP) u Letoniji.

Bajović će, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, narednih šest mjeseci biti u ulozi komandanta kontingenta, ujedno nacionalnog predstavnika i štabnog oficira u borbenoj grupi, a kontingent čini i izviđačko odjeljenje jačine devet pripadnika, koje se nalazi u sklopu izviđačkog voda Oružanih snaga Slovenije, kao dijela kanadske Borbene grupe.

"Uvjeren sam da će VI kontingent dostojno i profesionalno predstavljati Crnu Goru i Vojsku, kao i njegovi prethodnici", istakao je Klikovac.

Naglasio je da su ovakve aktivnosti odlična prilika za jačanje interoperabilnost sa snagama saveznika i sticanje iskustava, koje će pripadnici kontingenta donijeti nazad u matične jedinice.

"Na ovako odgovornim zadacima, daleko od domovine, budite kao porodica i podržavajte jedni druge. Timski rad je ključ za sve izazove", kazao je potpukovnik.

Preporučujemo za Vas