Rotari klub Podgorica donirao Brajevu mašinu Resursnom centru za djecu i mlade „Podgorica“

“Najljepši poklon donatorima bio je prigodan muzički program koji su priredili učenici muzičke škole 'Vasa Pavić' iz Podgorice, gdje muzičko obrazovanje stiču i djeca iz Resursnog centra”, navodi se u saopštenju
1 komentar(a)
rotary klub Podgorica, Foto: Rotari klub Podgorica
rotary klub Podgorica, Foto: Rotari klub Podgorica
Ažurirano: 25.11.2017. 14:11h

Rotari klub (RC) prikupio je na sinoćnoj donatorskoj večeri novac za kupovinu mobilne Brajeve mašine za potrebe obrazovanja djece bez ostatka vida u Javnoj ustanovi Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“

“U organizaciji Rotari kluba Podgorica ova plemenita akcija okupila je ljude dobre volje, rotary zajednicu Crne Gore i njihove prijatelje, a akciju je podržala i Elektroprivreda Crne Gore donirajući sredstva za kupovinu još jedne mobilne Brajeve mašine", piše u saopštenju RC.

U Resursnom centru se školuju djeca u osnovnoj i srednjoj školi, a realizuje se i poseban program za djecu sa kombinovanim smetnjama. Pored toga ova obrazovna ustanova pruža svu potrebnu podršku djeci sa smetnjama koja su uključena u redovni sistem obrazovanja, njihovim roditeljima i nastavnicima. Na taj način Resursni centar podstiče i daje kvalitet procesu inkluzije.

“Najljepši poklon donatorima bio je prigodan muzički program koji su priredili učenici muzičke škole 'Vasa Pavić' iz Podgorice, gdje muzičko obrazovanje stiču i djeca iz Resursnog centra”, navodi se u saopštenju.

Predsjednica RC Podgorica Milena Durutović kazala je da živimo u vremenu u kome je “neophodno osluškivati potrebe drugih, što predstavlja i potrebu, ali i obavezu nekih od nas”. “Rotari zajednica ima upravo tu ulogu, danas mnogo više nego ranije”, smatra Durutović.

RC Podgorica daje podršku I prati potrebe Resursniog centra u kontinuitetu već dvadeset godina, u želji da potrebe ove obrazovne ustanove učini javnim i prepoznatim u društvu.

Bonus video: