Razgovor o unaprjeđenju saradnje opštine Rožaje i CEDIS-a

"Dogovoreno je da Opština Rožaje dostavi CEDIS-u spisak prioritetnih problema koji se mogu zajednički rješavati u cilju podizanja nivoa kvaliteta napajanja električnom energijom korisnika rožajskog konzuma", saopštili su iz CEDIS-a

3303 pregleda 0 komentar(a)
Husović i Čađenović, Foto: CEDIS
Husović i Čađenović, Foto: CEDIS

Razvojni planovi i programi, rješavanje problema u napajanju električnom energijom, međusobne obaveze i modeli prevazilaženja nekih otvorenih pitanja, uz unaprjeđenje saradnje lokalne samouprave u Rožajama i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema bile su teme današnjeg razgovora u Podgorici izvršnog direktora CEDIS-a Vladimira Čađenovića i predsjednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića.

"Dogovoreno je da Opština Rožaje dostavi CEDIS-u spisak prioritetnih problema koji se mogu zajednički rješavati u cilju podizanja nivoa kvaliteta napajanja električnom energijom korisnika rožajskog konzuma. Pouzdano i kvalitetno napajanje svih građana Crne Gore je prioritet i misija CEDIS-a", saopštili su iz te kompanije.

Kazali su da je postignut i načelan dogovor oko izmirivanja dospjelih potraživanja koja ta opština ima prema Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu, a koja opterećuju njeno funkcionisanje.

"Direktor Čađenović je iskazao maksimalnu spremnost da se pronađe najbolje rješenje u rješavanju tog problema koje će doprinijeti finansijskoj stabilnosti ove lokalne samouprave, te da se uspostavi tješnja i operativna saradnja u obostranom interesu", zaključuju iz CEDIS-a.

Bonus video: