"ne bojim se ruke pravde, niti me sve ovo mnogo tangira"

Pribilović: Radila sam u skladu sa zakonom, nova vlast fingira afere

“Vrijeme je da ministarka Tamara Srzentić nešto konkretno počne da radi, jer sve što je do sada realizovano su uspjesi i dostignuća nečega što smo mi radili i sproveli skoro do kraja. To su zasluge prethodne Vlade i Ministarstva javne uprave na čijem čelu sam bila", istakla je ona

7808 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Pribilović, Foto: Savo Prelević
Pribilović, Foto: Savo Prelević

Nekadašnja ministarka javne uprave, aktuelna poslanica DPS, Suzana Pribilović saopštila je da je radila u skladu sa zakonom dok je vodila taj vladin resor, te optužila novu vlast da fingira afere.

Ona je reagovala na izjavu aktuelne ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić koja je pozvala je državno tužilaštvo da preispita da li je u postupanju nadležnih upravnih organa i službenika tokom dešavanja u Budvi prošle godine bilo zloupotrebe službenog položaja ili elemenata nekog drugog krivičnog djela.

“Vrijeme je da ministarka Tamara Srzentić nešto konkretno počne da radi, jer sve što je do sada realizovano su uspjesi i dostignuća nečega što smo mi radili i sproveli skoro do kraja. To su zasluge prethodne Vlade i Ministarstva javne uprave na čijem čelu sam bila.Optužbe na moj račun da sam učestvovala u nezakonitim radnjama i aktivnostima, nesvojstvenim mom ugledu i kredibilitetu, su kvalifikacije koje su dostojne samo onima koji ih konstruišu i saopštavaju a ne nikako meni, kojoj su i upućene. Podsjetiću javnost na sličan scenario, kada se manipulisalo situacijom u Kotoru i zloupotrebljavala ondašnja smjena vlasti, za šta postoje i presude Vrhovnog suda da je sve urađeno u skladu sa zakonom”, navela je reagovanju Pribilović.

Kako tvrdi “aktuelizovanje ove teme podstiču oni koji vrijeme od osvajanja vlasti, ne koriste da rade u interesu građana Budve”.

“Već paralizu lokalne vlasti i međusobni raskol pokušavaju da zamaskiraju tako što vraćaju sat unazad i bave se Demokratskom partijom socijalista.Pozadina ove fingirane afere u pokušaju, je najava banalizacije pozicije novog državnog tužioca, kojim vladajuća većina prijeti, nagovještavajući na taj način njegovu „stručnost“ i „kompetentnost“. Ja se ne bojim ruke pravde, niti me sve ovo mnogo tangira. Znam da je Ministarstvo javne uprave sve radilo u skladu sa zakonom i Ustavom, a ja sam na rezultate ponosna isto koliko i sadašnja ministarka koja se danas hvali dostignućima našeg rada i realizacijom naših započetih projekata. Dokaz da sam u pravu je da nijedan jedini akt koji je donijet na tadašnjem sazivu Skupštine nijesu oborili, nit je jedan državni organ rekao da je Ministarstvo javne uprave bilo što uradilo suprotno zakonu”, zaključila je Pribilović.

Preporučujemo za Vas