Bratimljenje Budve i Istočnog Sarajeva

"Pomoć koja nam je stizala iz svih srpskih zemalja bila je presudna i mi ćemo to cijeniti", kazao je Carević

11542 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Carević i Katić, Foto: Opština Budva
Carević i Katić, Foto: Opština Budva

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić dogovorio je danas sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem bratimljenje dvije opštine.

Katić je rekao da je delegacija Budve danas stigla da bi zajedno proslavili Dan i krsnu slavu opštine Spasovdan, te da su sa rukovostvom te primorske lokalne zajednice dogovorili da će u skupštinsku proceduru uputiti prijedlog da se ozvaniči saradnja i da se pobratime.

"Sa Crnom Gorom nas mnogo toga veže, mi u Istočnom Novom Sarajevu doživljavamo Crnu Goru kao svoju državu, kao i Srbiju. Drago mi je što je danas sa nama istinski predstavnik Srba i istinski borac za prava Srba u Crnoj Gori", rekao je Katić.

Careviću je kazao da mu je čast i zadovoljstvo što je “danas kod braće i prijatelja u Istočnom Novom Sarajevu da uveliča Spasovdanske svečanosti”.

"Mi smo u Crnoj Gori prošli kroz jedan težak period i želim da se zahvalim za vašu nesebičnu pomoć. Pomoć koja nam je stizala iz svih srpskih zemalja bila je presudna i mi ćemo to cijeniti", rekao je Carević i dodao da mu je želja da uspostave bratske odnose sa opštinom Istočno Novo Sarajevo, jer imaju mnogo toga zajedničkog kao što su kultura, sport i druge privredne djelatnosti.

Carević je pozovao građane na more u Budvu, uz napomenu da se stvari mijenjaju i da je od 30. avgusta prošle godine sada "nova-stara Njegoševa Crna Gora" gdje su dobrodošli.

Bonus video: