Za vikend u Starom Baru XVI Maslinijada

Zvanično otvaranje je u subotu u 11 sati, kada će biti urućene nagrade za najkvalitetnije maslinovo ulje, najveci prinos, najbolje održavani maslinjak i za najbolji mladi zasad
127 pregleda 1 komentar(a)
Maslinijada Stari Bar
Maslinijada Stari Bar
Ažurirano: 24.11.2017. 21:09h

U subotu i nedjelju, Stari Bar će biti domaćin XVI Maslinijade, međunarodne izložbe maslinovog ulja i maslina. Ovu poljoprivredno-turističku i kulturnu manifestaciju, pokrenutu 2002. organizuje NVO Maslinijada, u saradnji sa NVO Društvo maslinara Bara, pod pokroviteljstvom Opštine Bar.

Zvanično otvaranje je u subotu u 11 sati, kada će biti urućene nagrade za najkvalitetnije maslinovo ulje, najveci prinos, najbolje održavani maslinjak i za najbolji mladi zasad. Biće nagrađeni i najbolje uređeni i aranžirani izložbeni stolovi.

U zabavnom programu u subotu nastupaju KUD Jedinstvo, etno grupa Zora, Trio Gušti, Žuti Serhatlić, Dino Beharović i orkestar Arijana Hajdarevića. U nedjelju, takođe od 11 sati, nastupaju folklorni ansambl Rumija, etno grupa Luča, Pljevaljski tamburaši i Padrino bend.

Prijavljeno je preko 90 izlagača - oko 60 izlagača maslinara i više od 30 proizvođača meda, ljekovitog bilja, vina i suvenira od maslinovog drveta. Ove godine, gosti Maslinijade su maslinari iz Zadružnog saveza Dalmacije.

Prenos Maslinijade biće obezbjeđen putem interneta. Organizatori očekuju da Stari Bar u ova dva dana posjeti oko 10.000 gostiju iz svih krajeva Crne Gore, a najavljene su i turističke ture iz Srbije, Hrvatske i Albanije.

Bonus video: