Izreka presude Osnovnog suda u Podgorici

Donijete od strane sudije Marije Bošković dana 18.3.2021.godine, po tužbi tužioca Asanović Nebojše iz Podgorice, protiv tužene Države Crne Gore-Osnovno državno tuzilastvo u Podgorici, radi naknade nematerijalne štete

5901 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

PRESUDA

DjELIMIČNO SE usvaja tužbeni zahtjev pa se obavezuje tužena da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete usljed povrede prava ličnosti - prava na odbranu garantovanog Ustavom Crne Gore i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, isplati iznos od 1.500,00 eura sa zakonskom kamatom od 18.03.2020.godine, pa do konačne isplate, u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude, pod prijetnjom izvršenja.

ODBIJA SE tužbeni zahtjev tužioca u dijelu kojim je traženo da se obaveže tužena da tužiocu mimo iznosa dosuđenog stavom i izreke ove presude dosudi po istom iznosu od još 2.500,00 eura, kao neosnovan.

OBAVEZUJE SE tužena da o svom trošku objavi izreku ove presude u svim štampanim i elektronskim medijima sa sjedištem u Crnoj Gori, u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude, pod prijetnjom izvršenja. Svaka stranka snosi svoje troškove postupka.