Otvoren vrtić u selu Zagrad

U vrtić, za sada, ide petnaestak mališana, a u narednom periodu će biti izvedeni potrebni radovi u jednoj od prostorija kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za predškolce
0 komentar(a)
Zagrad, škola, Foto: Svetlana Mandić
Zagrad, škola, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.11.2017. 13:44h

U zgradi područnog odjeljenja Osnovne škole „Dušan Bojović“ u selu Zagrad, u Župi nikšićkoj, na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Župa, otvoren je vrtić.

„Na ovaj način izašlo se u susret roditeljima koji nijesu mogli uskladiti obaveze da djecu voze u vrtić ‘Mačak’ u Mioljem Polju, a isto tako izbjegava se rizik prevoza djece, posebno u zimskom period”, kazao je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

U vrtić, za sada, ide petnaestak mališana, a u narednom periodu će biti izvedeni potrebni radovi u jednoj od prostorija kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za predškolce.

“Savjet Mjesne zajednice izražava zahvalnost direktorici JPU ‘Dragan Kovačević’ Radmili Backović koja je sa zadovoljstvom prihvatila inicijativu i za kratko vrijeme obezbijedila potrebnu saglasnost i opremu za izvođenje nastave, direktorici OŠ ‘Dušan Bojović’, Vesni Mijušković, na iznalaženju mogućnosti da se obezbijedi prostorija za izvođenje nastave i Ministarstvu prosvjete koje je odmah dalo saglasnost za otvaranje vrtića”, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima otvaranjem vrtića omogućeno je da sva djeca iz Župe budu u ravnopravnom položaju jer do sada mališani iz Zagrada, zbog udaljenosti, nijesu išli u vrtić koji se nalazi u Mioljem Polju.

Bonus video: