"ne postoji nešto tako "izopačeno i skaredno" kao što je logika DPS-a"

URA Nikšić: Vandalski čin pojedinca se neće upamtiti uprkos naporima DPS-a da ga poveže sa novom vlašću

"Da nijeste uništili Željezaru, Metalac i Boksite, da nijeste otjerali tolike građane trbuhom za kruhom, da nijeste napravili Mislov do, veliku trovačnicu za svoje građane a sve zarad svoje nezajažljive "antifašističke'' pohlepe neko bi vam možda i povjerovao", navodi se u njihovom saopštenju

8024 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Pošto je DPS-u lična odgovornost potpuno nepoznata, jer su sva svoja nepočinstva zaklanjali širokim skutima svoje partije, oni u današnjim saopštenjima izvode dubokoumni zaključak - urinirajući gospodin mora urinirati u ime neke partije, a ne u svoje, kazali su iz nikšićke URE.

Oni su reagovali na saopštenje te partije gdje su kazali da su za skrnavljenje spomen obilježja Ljubu Čupiću na Trgu slobode u Nikšiću podjednako odgovorni predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovaćević, kao i URA i Demokrate, "koji su digli ruke da Nikšić dobije ovakvu vlast", i da su "svi oni obrukali Nikšić u jednakoj mjeri"

"Čegović je, naravno, po sumanutoj DPS logici urinirao u ime onih koji su porazili DPS, jer je u svojoj izopačenoj svijesti poistovjetio spomenik Ljubu Čupiću sa antifašističkom partijom Mila Đukanovića! Kad se u neravnopravnoj semiotičkoj borbi suoče heroj i urinirajući gospodin, sasvim je logično da će DPS uzjahati na grbaču heroja i dičiti se njegovim antifašizmom, a da će urinirajućeg gospodina natovariti na pleća novoj vlasti. Čudni su putevi DPS-logike, oni su pravi inspiratori njihovog političkog poraza", ističu iz ove partije.

Kazali su da ne postoji nešto tako "izopačeno i skaredno" kao što je logika DPS-a.

"Stoga nije ni čudo što su oni, baveći se urinirajućim gospodinom, stigli od njegovog sramnog čina do svog političkog poraza. Po običaju, okupiše gomilu grubih i nepristojnih riječi na jedno sramno mjesto, zvano saopštenje DPS-a za javnost. Prije saopštenja, iz partijske memorije izbrisali su veoma indikativan podatak da su partizanski spomenik, sa sve petokrakom, izbacili iz gradskog parka "slobodarskog i prkosnog Nikšića, grada kulture i boema''. Ko zna zašto histerija poraženih "antifašista"' drastično raste nakon usvajanja tužilačkih zakona", saopštili su oni.

Ističu i "da DPS nije tako besomučno pljačkao Nikšić i Crnu Goru, neko bi im možda i vjerovao danas da su Grbović i Simović antifašistički heroji koji su ginuli za dobrobit Nikšića".

"Da nijeste uništili Željezaru, Metalac i Boksite, da nijeste otjerali tolike građane trbuhom za kruhom, da nijeste napravili Mislov do, veliku trovačnicu za svoje građane a sve zarad svoje nezajažljive "antifašističke'' pohlepe neko bi vam možda i povjerovao", navodi se u njihovom saopštenju.

"Herojsko saopštenje DPS-a", kažu oni, između ostalog, otkriva i elementarno kulturološko neznanje koje ih je, uprkos njihovoj reputaciji "kultivisanih boema'', natjeralo da četništvo i kasabu objedine u istoj sintagmi

"Uprkos "plemenitoj antifašističkoj'' namjeri pošiljaoca, agresivnost i primitivizam njihovog saopštenja otkrivaju pravo lice političkog nasilnika, koji na sva usta prijeti "deratizacijom'' i osvetom za politički poraz od koga se nikako ne oporavljaju. Kad im je konačno s lica strgnuta koprena vlasti, sva je rugoba i bijeda DPS-a isplivala na površinu, pa su građani prisiljeni da čitaju njihova otužna saopštenja u kojima nariču svoj poraz i svoga palog gospodara. Dok izvode svoju posljednju predstavu pred očima opljačkanog naroda, oni guslaju o koječemu, ali im je naravno najdraža tema o kojoj pojma nemaju, pa ko o čemu, DPS o poštenju i antifašizmu. Pri tom nas ubjeđuju da je njihova pljačka bila antifašistička, jer su još kao skojevci počeli da pljačkaju svoj obožavani narod, i naravno uperena protiv "četnika i izdajnika'' koji su sada na vlasti", saopšteno je iz ove partije.

Kažu da se "srećom, huškačka retorika DPS-u vraća kao bumerang, pa rapidno gube povjerenje građana, što pokazuju svi izborni rezultati“.

"U saopštenju DPS-a izostala je pohvala na račun uzoritih građana koji su potpuno nezainteresovani prošli pored skrnavljenja u toku, a našao se čak i dovoljno hrabar da snima semiotički zločin, ali naravno ne i da reaguje. Tako ih je vaspitavala prethodna vlast, da gledaju svoja posla i da se ne zamjeraju zlu, jer je muka s DPS-om ratovati. Zato pošteni građani samo prolaze pored, bacajući nezainteresovan pogled na tuđu sramotu, nesvjesni da je ljaga bačena i na njih i na cio grad. Suviše čojstveno, zar ne?“, ističu oni.

Zaključuju da se vandalski, gnusni i necivilizacijski čin počinioca neće upamtiti uprkos "antifašističkim'' naporima DPS-a da ga poveže s pobjednicima – novom vlašću u Nikšiću.