Prijem kod Đurovića

Major Pavlović završio školovanje na Vazduhoplovnom komandno-štabnom koledžu u SAD

Pavlović je tokom školovanja bio jedan od koautora knjige „Gathering of Eagles: Why we stay“,

2927 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, primio je u posjetu majora Darka Pavlovića, koji je završio zahtjevno jednogodišnje školovanje na Vazduhoplovnom komandno-štabnom koledžu (ACSC) Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Pavlović je tokom školovanja bio jedan od koautora knjige „Gathering of Eagles: Why we stay“, koja sumira priče o istaknutim pripadnicima oružanih snaga i civilima koji su pružili doprinos u različitim oblastima vezanim za vazduhoplovstvo, istraživanje svemira i sajber prostor.

Takođe, major Pavlović je dao i uvodno izlaganje u promotivnom videu, posvećenom potpukovniku Heroldu Braunu, veteranu i pripadniku čuvenih „Crvenih repova“, eskadrile Vazduhoplovstva SAD koja se borila u Drugom svjetskom ratu, a čiji su piloti bili isključivo afro-američkog porijekla. Taj veteran je u razgovoru s Pavlovićem podijelio svoju priču o borbi protiv nacista, ali i rasne segregacije.

Pavlović je zbog postignutih rezultata dobio preporuke profesora i priznatih akademika Paula Springera, Lize Bekenbaug i potpukovnice Tonje Klemp. Oni su istakli da je Pavlović prepoznat kao neko ko bi bio vrijedan dio akademske zajednice i čije znanje bi bilo od ogromnog značaja na američkim vojnim akademskim institucijama.

Načelnik Generalštaba je istakao da je Vojska Crne Gore ponosna kada njeni pripadnici dostojno predstavljaju svoju zemlju u inostranstvu i naglasio da će VCG i Ministarstvo odbrane uzeti u razmatranje navedene preporuke.