Bečić: Pandemija koronavirusa pokazala značaj saradnje

Predsjednik Skupštine je kazao da je „u našem fokusu promocija države kao bezbjedne destinacije i osposobljavanje svih kapaciteta u cilju obezbjeđivanja sigurnog boravka turistima iz svih krajeva svijeta“

1761 pregleda 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Pandemija koronavirusa pokazala je značaj saradnje, međusobne podrške, solidarnosti i multilateralizma u pružanju uspješnog odgovora na globalnu prijetnju kakva je kovid-19, ocijenio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je to rekao otvarajući sastanak Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative (CEI) na temu „Promocija jednakosti u zdravstvenoj zaštiti i mehanizmi solidarnosti u zdravstvu”.

Iz Skupštine je saopšteno da je Bečić na sastanku, koji je u virtuelnom formatu okupio poslanike i sekretare delegacija 14 zemalja, rekao da je uvjeren će zasijedanje Parlamenatrne skupštine CEI biti organizovano na jesen u Crnoj Gori.

cei sjednica
foto: Skupština Crne Gore

Navodi se da je govoreći o epidemiološkoj situaciji, Bečić kazao da je Crna Gora jedan od najpozitivnijih primjera u Evropi, da ima svega par stotina zaraženih i da proces masovne vakcinacije koji je počeo 4. maja daje pozitivne i ohrabrujuće rezultate u susret predstojećoj turističkoj sezoni.

"Govoreći o važnosti promocije jednakosti u zdravstvenoj zaštiti i mehanizmima solidarnosti u zdravstvu, on je naglasio da je pandemija pokazala „značaj saradnje, međusobne podrške, solidarnosti i uopšte multilateralizma u pružanju uspješnog odgovora na globalnu prijetnju kakva je kovid-19", kaže se u saopštenju.

Bečić je zaključio da je „u našem fokusu promocija države kao bezbjedne destinacije i osposobljavanje svih kapaciteta u cilju obezbjeđivanja sigurnog boravka turistima iz svih krajeva svijeta“.

Bonus video: