Deković ponovo izabran za predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

Za potpredsjednike HNV u naredne četiri godine, imenovani su Ilija Janović koji je takođe kao i Deković. potpredsjednik HGI, te Darko Perić

4301 pregleda 3 komentar(a)
Deković, Foto: Siniša Luković
Deković, Foto: Siniša Luković

Potpredsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Zvonimir Deković izabran je jednoglasno na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici novog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Crne Gore, za novog predsjednika tog Vijeća.

Deković je na čelu HNV bio i u prethodna dva mandata.

Za potpredsjednike HNV u naredne četiri godine, imenovani su Ilija Janović koji je takođe kao i Deković. potpredsjednik HGI, te Darko Perić.

Deković se zahvalio na povjerenju i obećao da će kako je kazao, raditi na unapređenju položaja hrvatske zajednice u Crnoj Gori, te brojnim kulturnim projektima, "predstavljati je na najbolji mogući način".

Inače, novi sastav HNV Cvrne Gore koji je izabran na Elektorskoj skupštini održanoj 12. juna u Tivtu, čine Ilija Janović, Zvonimir Deković, Dijana Milošević, Nada Baldić, Frano Ercegović, Miroslav Franović, Mato Krstović, Tanja Grabić, Božo Šaltić, Josip Gržetić, Darko Perić, Marko Zornija, Marko Ugrin, Elvis Brkan, Svjetlana Zeković, Aleksandar Bijelić.

Najveći broj njih su čkanovi ili funcioneri Hrvatske građanske incijhative, jedne od dvije nacionalne stranke Hrvata u Crnoj Gori.

Bonus video: