dostavio senatu

Bjelica podnio ostavku na funkciju člana UO UCG

"S obzirom na to da je UO UCG prihvatio negativno mišljenje vršioca funkcije rektora na jednoglasni predlog Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje po javnom konkursu za izbor dekana ove ustanove, niti je uzeo u obzir prigovor na dato mišljenje zaposlenih na fakultetu, podnosim ostavku na mjesto člana UO UCG, na koje me je tajnim glasanjem izabrao Senat UCG"

22773 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Bjelica, Foto: Luka Zeković
Bjelica, Foto: Luka Zeković

Profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću Duško Bjelica podnio je ostavku na funkciju člana Upravnog odbora (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG) saznaju "Vijesti".

"S obzirom na to da je UO UCG prihvatio negativno mišljenje vršioca funkcije rektora na jednoglasni predlog Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje po javnom konkursu za izbor dekana ove ustanove, niti je uzeo u obzir prigovor na dato mišljenje zaposlenih na fakultetu, podnosim ostavku na mjesto člana UO UCG, na koje me je tajnim glasanjem izabrao Senat UCG", piše između ostalog u ostavci Bjelice koju je danas dostavio Senatu UCG.

UO UCG juče je odbio da Bjelicu imenuje za dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Vršilac funkcije rektora je neopravdano dao negativno mišljenje na prijedlog Vijeća Fakulteta, smatra Bjelica.

"Negativno mišljenje, koje se zasnivalo na poručenim novinskim člancima iz pojedinih tabloida kao i izvještaju interne revizije iz perioda od prije 10 godina ( iz 2011. i 2012.godine) kada sam bio na mjestu dekana ove ustanove (u reviziji nije navedena ni jedna nezakonita radnja već preporuke za uklanjanje određenih nedostataka), je napisano tendenciozno, ostrašćeno i na neakademski način, te kao takvo predstavlja očigledan primjer zloupotrebe položaja u cilju diskreditacije neistomišljenika na Univerzitetu Crne Gore", naveo je Bjelica.

U ostavci navodi da tvrdi da nije prekršio niti jedan zakon i da je radio savjesno i profesionalno u cilju razvoja Fakulteta i Univerziteta.

"Rezultati rada su na mojoj strani, što se može lako i potvrditi. Oni su međunarodno vidljivi i prepoznati za one koji to žele vidjeti. Kako Upravni odbor Univerziteta Crne Gore nije uzeo u obzir Predlog Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje za izbor dekana, niti reagovanje Vijeća fakulteta na Mišljenje vf rektora, a uzimajući u obzir da je nova uprava uvela Univerzitet Crne Gore u eru vrednovanja poručenih novinskih članaka iz pojedinih tabloida kao mjerodavne prilikom odlučivanja, ne želim dalje da učestvujem u radu ovog organa koji svojim odlukama uvodi na najznačajnijim funkcijama vd stanja i zbog dubokog neslaganja o imenovanju vd dekana na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje", zaključuje Bjelica.