dato više od 8,5 hiljada vakcina

Na Cetinju deset dana bez novih slučajeva koronavirusa

„U Kovid ambulanti Doma zdravlja Cetinje od 1. do 14. juna obavljeno je 187 pregleda. Testirano je 155 pacijenata, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus“, navodi se u saopštenju

4910 pregleda 9 komentar(a)
Cetinje (Ilustracija), Foto: Opština Cetinje
Cetinje (Ilustracija), Foto: Opština Cetinje

Na Cetinju u posljednjih deset dana nije bilo novooboljelih od koronavirusa, saopšteno je nakon elektronske sjednice Operativnog štaba Prijestonice za borbu protiv zarazne bolesti kovid-19.

Na sjednici je konstatovano da je to ohrabrujući podatak koji ukazuje na to da su preventivne mjere i masovna imunizacija dali rezultat.

Iz Prijestonice su naveli da je za prvih 15 dana juna registrovano pet inficiranih koronavirusom.

„U Covid ambulanti Doma zdravlja Cetinje od 1. do 14. juna obavljeno je 187 pregleda. Testirano je 155 pacijenata, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus“, navodi se u saopštenju.

Ukupno je, kako su kazali, dato više od 8,5 hiljada vakcina.

„Oko četiri hiljade ili 29 odsto građana primilo je obje doze vakcine“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je završena masovna vakcinacija u prostorijama Crvenog krsta, a da je punkt u bivšoj stražarnici i dalje dostupan svim građanima koji su zainteresovani za vakcinaciju i revakcinaciju.

Iz Prijestonice su kazali da je u Opštoj bolnici „Danilo I“ u posljednjih 15 dana testirano 49 uzoraka na koronavirus i da su svi bili negativni.

„Sve službe u bolnici, kao i do sada, funkcionišu uredno. U ovoj zdravstvenoj ustanovi od 193 zaposlena, do sada je vakcinisano njih 129“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da su službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Cetinje od 1. do 15. juna pojačano kontrolisali poštovanje mjera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

„Kontrolisano je 78 osoba i upozoreno njih 35. Kontrolisano je i 25 osoba u samoizolaciji, kao i devet objekata“, kazali su iz Prijestonice.

Kako su naveli, službenici OB Cetinje svakodnevno kontrolišu poštovanje mjera zajedno sa službenicima Komunalne policije i Turističke inspekcije, a Inspekcija rada imala je 11 inspekcijskih pregleda.

Iz Prijestonice su kazali da je inspektor za turizam i ugostiteljstvo Komunalne policije obavio 52 inspekcijska nadzora u ugostiteljskim objektima na gradskom i na području Skadarskog jezera.

"Komunalna inspekcija je 25 osoba upozorila na obavezu pravilnog nošenja zaštitne maske i poštovanja fizičke distance“, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas