"Podići svijest kako bi se podstaklo rano otkrivanje i liječenje bolesti kod muškaraca"

„Želimo da pripadnike zajednice podstaknemo na brigu o svom zdravlju, ali i o zdravlju članova svojih porodica“, poručila je Delija.

3481 pregleda 0 komentar(a)
CRI, Foto: Svetlana Mandić
CRI, Foto: Svetlana Mandić

Dvodnevnom kampanjom „Budi muško, brini o svom zdravlju“, Centar za romske inicijative (CRI) obilježava Međunarodnu sedmicu zdravlja muškaraca.

„Kampanjom želimo podići svijest o zdravstvenim problemima koji se mogu spriječiti, kako bi se podstaklo rano otkrivanje i liječenje bolesti kod muškaraca“, kazala je Fana Delija.

Aktivistkinje Centra za romske inicijative Nikšićanima su dijelili edukativne flajere i jabuke, kao simbol zdravlja, a promo materijal je postavljen i u nekoliko ugostiteljskih objekata kako bi što veći broj građana motivisali da brinu o sebi i svom zdravlju.

Kampanja će sjutra biti nastavljena u romsko-egipćanskom naselju pod Trebjesom.

„Želimo da pripadnike zajednice podstaknemo na brigu o svom zdravlju, ali i o zdravlju članova svojih porodica“, poručila je Delija.

Kampanja je dio regionalneaktivnosti koja se istovremeno sprovodi u Bosni i Hercegovini (Bijeljina) i Srbiji (Niš).

Međunarodna sedmica zdravlja muškaraca obilježava se od 14 do 19.juna.

Projekat “Inicijativa mladih kroz primjenu programa Y u lokalnim zajednicama” u okviru koga se realizuje pomenuta kampanja je dio regionalnog projekta “Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu FAIR III“ koji se sprovodi uz podršku CARE International i finansijsku podršku austrijske razvojne kooperacije.

Bonus video: