Nagrade najboljima uručili komnenović, božović i mršulja

Dodijeljene "Luče" najboljim tivatskim učenicima: Kijac đak generacije u dvije škole

"Znanje je moć, ali vama danas nisu potrebni mudri citati, kolilo podrška u vašem daljem radu i napredovanju. Očekuje vas još mnogo stepenica znanja koje treba osvojiti. Nije važno samo to što ste sada ostvarili uspjeh, važno je da taj kontinuitet uspjeha održite, da stečeno znanje vratite u naš grad i da tako doprinesete njegovom razvoju", kazao je Komnenović

4742 pregleda 121 reakcija 2 komentar(a)
Najbolji đaci Tivta, Foto: Opština Tivat
Najbolji đaci Tivta, Foto: Opština Tivat

Svečana dodjela nagrada za najbolje tivatske đake – dobitnike priznanja "Luča", đake generacije i nagrađene na državnim takmičenjima, održana je danas u organizaciji Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, potpredsjednik Opštine Goran Božović i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja.

"Znanje je moć, ali vama danas nisu potrebni mudri citati, kolilo podrška u vašem daljem radu i napredovanju. Očekuje vas još mnogo stepenica znanja koje treba osvojiti. Nije važno samo to što ste sada ostvarili uspjeh, važno je da taj kontinuitet uspjeha održite, da stečeno znanje vratite u naš grad i da tako doprinesete njegovom razvoju", kazao je Komnenović, čestitajući najboljim tivatskim đacima na postignutom uspjehu.

Božović je takođe čestitao najboljim tivatskim đacima na ostvarenom uspjehu, uputio im riječi podrške ali i savjet:

"Nemojte očekivati da vas uvijek hvale i da baš svi priznaju vaš uspjeh, jer to nažalost često neće biti slučaj. Vi morate biti svjesni svog uspjeha i nikada ga ne izgubiti iz vida", istakao je on.

Božović je ukazao na značaj odabira budućeg zvanja "jer će ono u značajnoj mjeri uticati na kvalitet vašeg života" i kao zadatak lokalne uprave istakao važnost stvaranja pretpostavki da se uspješni i školovani mladi ljudi vrate Tivtu.

"Čestitam vam na postignutim rezultatima, na dobijenoj diplomi "Luča", uz želju da to bude samo prvo u nizu priznanja, koja vas očekuju na daljem putu ličnog i profesionalnog rasta i razvoja", rekla je Mršulja, ističući da će lokalna uprava biti podrška na tom putu.

Prisutne je, u ime najboljih učenika Tivta pozdravio Marko Kijac, đak generacije u čak dvije škole - OŠ "Drago Milović" i Muzičkoj školi Tivat.

On je rekao da su ove nagrade podsticaj za sve prisutne učenike.

Ove godine novčane nagrade je primilo 15 učenika završnih razreda osnovne škole i 15 srednjoškolaca dobitnika priznanja "Luča", tri đaka koji su u svojim školama proglašeni za đake generacije i tri učenika koji su ostvarili zavidne rezultate na državnim takmičenjima znanja.

Dobitnici priznanja "Luča" i novčane nagrade koju za postignuća dodjeljuje opština Tivat iz OŠ "Drago Milović" su :Filip Pinjatić, Bojana Hercegovac, Marko Kijac, Nađa Marković, Petar Stevović, Balša Popović, Sara Vraneš, Marija Samardžić, Marko Sindik, Iva Dubljević, Itana Pajović, Vuk Popović, Marija Zotova, a iz OŠ "Branko Brinić": Krsto Kikanović, Anđela Bujenović; JU SMŠ “Mladost”: Sara Ristović, Anja Stanišić, Katarina Krivokapić, Mija Radnjić, Slađana Đurašević, Antonio Tripović, Đorđe Raičević, Katarina Novović, Bojana Tomašević, Matea Đurović, Ognjen Đuričić, Katarina Klakor, Viktorija Samardžić, Tamara Nedović, te iz Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje i vaspitanje "Vida Matjan": Danijela Krstović.

Đaci generacije u OŠ "Drago Milović" su Marko Kijac i Bojana Hercegovac. Đak generacije u OŠ "Branko Brinić" je Krsto Kikanović. Đak generacije u Muzičkoj školi Tivat je Marko Kijac.

Nagrada je uručena i Stefanu Jašoviću, dobitniku nagrade na državnom takmičenju znanja iz geografije, za osvojeno II mjesto.

Nagrađen je i Egor Georgijevski za osvojeno II mjesto na državnom takmičenju iz informatike, dok je nagrada pripala i Đorđu Raičeviću za osvojeno III mjesto na državnom takmičenju iz engleskog jezika.

Svi oni đaci su SMŠ "Mladost" iz Tivta.