Podgorica: Voda sa Mareze ne mora se prokuvavati, telefonske linije u "Vodovodu" u kvaru

"Zdravstveno je ispravna, odnosno svi parametri su u okviru normalnih vrijednosti. Prema posljednjim analizama koji smo radili, mutnoća iz vode se povukla, imamo vrijednosti koje su ispod graničnih, tako da je voda sa česme bezbjedna za piće", saopšteno je iz "Vodovoda i kanalizacije"
172 pregleda 0 komentar(a)
voda, česma, Foto: Shutterstock
voda, česma, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.11.2017. 12:31h

Voda sa izvorišta Mareza ne mora se više prokuvavati, jer kako je saopšteno iz "Vodovoda i kanalizacije" posljednje analize su pokazale da je zdravstveno ispravna.

"Zdravstveno je ispravna, odnosno svi parametri su u okviru normalnih vrijednosti. Prema posljednjim analizama koji smo radili, mutnoća iz vode se povukla, imamo vrijednosti koje su ispod graničnih, tako da je voda sa česme bezbjedna za piće", saopšteno je iz tog preduzeća.

Voda sa Mareze zamućena je bila od prošlog petka, a tada su iz "Vodovoda i kanalizacije" preporučili da je starije osobe, djeca i osobe sa slabijim imunitetom prokuvaju prije upotrebe.

Iz tog preduzeća su naveli da su telefonske linije u zgradi "Vodovoda" na Zabjelu u kvaru, zbog toga što je Vanja Đurišić oštetio kabal u tom naselju.

"Do otklanjanja kvara i ponovnog uspostavljanja linija, građani koji imaju probleme u vodosnabdijevanju ili kvarove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, mogu prijaviti na broj telefona 067- 349 605, koji će biti dostupan 24 sata", navodi se u saopštenju.

Bonus video: