Damjanović: Savjet formiran još 2019, Vlada prepisuje kao loš đak

"Umjesto da radi na implementaciji Akcionog plana, i kreira Akcioni plan za 2021. godinu, ova krnja Vlada neznanja formira već postojeći Savjet", kazala je potpredsjednica DPS-a

5887 pregleda 14 komentar(a)
Damjanović, Foto: Boris Pejović
Damjanović, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednica Demokratske partije socijalista (DPS) i bivša ministarka nauke, Sanja Damjanović, osvrnula se na Vladinu objavu, u kojoj se navodi da je na sjednici 17. juna usvojena Odluka o obrazovanju Savjeta za inovacije i pametnu specijalizaciju, kazavši da je to tijelo konstituisano još 1. avgusta 2019. godine.

Kazala je da "Vlada bez ideja i rješenja prepisuje kao loš đak".

"Prva sjednica Savjeta kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, održana je u decembru 2019. godine, upravo na dan kada je ova razvojna strategija dobila zvanično zeleno svjetlo od strane Evropske komisije", saopštila je Damjanović.

Naglašava da je Crna Gora i dalje jedina među zemljama koje su kandidati za članstvo u EU koja je usvojila tu strategiju.

"Umjesto da radi na implementaciji Akcionog plana, i kreira Akcioni plan za 2021. godinu, ova krnja Vlada neznanja formira već postojeći Savjet", zaključila je Damjanović.

Bonus video: