Milatović: Da li je bivša ministarka zaboravila na svoje obaveze?

"I još nešto - nauka i inovacije su u Crnoj Gori postojale i prije mandata bivše ministarke nauke, a postoje i nakon nje, i u dobrim su rukama", kazao je on

17930 pregleda 17 komentar(a)
Milatović, Foto: Savo Prelević
Milatović, Foto: Savo Prelević

Bivša ministarka nauke je očigledno zaboravila da je, kao predlagač Zakona o inovacionoj djelatnosti koji je Skupština donijela 30.07.2020, članom 40 predvidjela obrazovanje Savjeta za inovacije u roku od 60 dana od stupanja na snagu ovog Zakona, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je reagovao na tvrdnje bivše ministarke nauke i potpredsjednice Demokratske partije socijalista Sanje Damjanović da je Savjet za inovacije i pametnu specijalizaciju konstituisano 1. avgusta 2019. godine.

Milatović je na svom Tviter nalogu napisao da je bivša ministarka u roku od 30 dana trebalo da predloži Vladi na usvajanje Akt o osnivanju Fonda za inovacije.

"Da li je bivša ministarka, u jeku vrele predizborne kampanje zaboravila na svoje obaveze? Svaki dobar djak zna da “Repetitio mater studorium est", napisao je on.

Zato je, ističe Milatović, tim Ministarstva ekonomskog razvoja uradio obije stvari i mnoge druge u cilju unapredjenja inovacione djelatnosti u Crnoj Gori.

"I još nešto - nauka i inovacije su u Crnoj Gori postojale i prije mandata bivše ministarke nauke, a postoje i nakon nje, i u dobrim su rukama", kazao je on.

Bonus video: