Tokom humanitarnog turnira u Nikšiću prikupljeno 1.626 eura za liječenje Radmile Raičević

Transplantacija će biti obavljena na klinici Acibadem, a Radmili je za liječenje potrebno oko 50 hiljada eura

8025 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Alfa centar
Foto: Alfa centar

Volonterski klub “Alfa centra” iz Nikšića organizovao je dvodnevni humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Srcem za Radu“ kako bi pomogli u prikupljanju novčanih sredstava za četrdesetjednogodišnju sugrađanku Radmilu Raičević kojoj je potrebno oko 50 hiljada za transplataciju bubrega u Turskoj.

Na turniru, koji je održan na poligonu Osnovne škole “Braća Ribar”, učestvovala je 21 ekipa, a prikupljeno je 1.626 eura.

Pobjednik turnira je ekipa FC Nikšić, a pehar namijenjen pobjedniku, kao i zahvalnice učesnicima i sponzorima, uručili su fudbaleri Sutjeske, Božo Marković i Vladan Giljen.

humanitarni turnir
foto: Alfa centar

“Alfa centar je zajedno sa svojim volonterskim klubom organizovao još jednu akciju u okviru socijalnog servisa. Ovoga puta igrali smo fudbal za našu sugrađanku, Radmilu Raičević, kojoj je neophodna novčana pomoć za odlazak u Tursku na transplataciju bubrega. Radmilin donor je nikšićki bokser Ratko Drašković. Urađene su sve analize, tipizacija i sve se poklapa. Transplantacija će biti obavljena na klinici Acibadem, a Radmili je za liječenje potrebno oko 50 hiljada eura. Nadamo se da ćemo biti na pomoći Radmili i da će ona nakon ovog turnira biti bliža cilju”, kazao je izvršni direktor “Alfa centra”, Miloš Perović.

humanitarni turnir
foto: Alfa centar

Zahvalio se svim ekipama koje su učestvovale, a posebno partnerima koji su im pomogli da uspješno organizuju turnir – OŠ “Braća Ribar”, Fudbalskom savezu Crne Gore, Foto Lab-u, Sport Trofeju Nikšić, Guardian World-u, Lanex-u, Meraku i preduzeću “Water group”.

Marina Došen je podsjetila da je „Alfa centar“ u januaru takođe organizovao humanitarnu utakmicu, a da su prikupljena sredstva uplaćena djevojčici Nataliji, korisnici Fondacije „Budi human“.

„Opet povezujemo sport i humanost. Raduje velika zainteresovanost ekipa koje su željele da daju doprinos u ovoj humanoj misiji, tako da smo i nakon završenog roka za prijavu imali ekipe koje su željele da učestvuju i tako pomognu Radmili da što prije prikupi neophodna sredstva, ali zbog tehničkih i logističkih stvari nijesmo uspjeli da uključimo sve koji su bili zainteresovani“, kazala je Došen.

Radmila je od 2018. godine na dijalizi, a Drašković je odlučio da bubreg donira djevojci koju nije poznavao.

“Jedina mi je želja da Rada ponovo počne normalno da živi, bez dijalize, i da joj se vrati osmijeh na lice", kazao je Drašković nedavno.

Svi koji žele da Radmili pomognu kako bi transplatacija što prije bila obavljena mogu da uplate sredstva na žiro račun:

Addiko bank A. D. 555000900332678870,

kao i na devizni račun

Addiko bank A.D. ME 25555000900332680713.

Bonus video: