Bokeški Forum: "Morsko dobro" da se izjasni oko tivatske gradske plaže

Smatraju da bi možda situacija bila drugačija da se imalo sluha, pa da u upravljačkim strukturama ovog preduzeća ima neko iz Tivta, ali da tamo, kako kažu, nema nikoga

4670 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bokeški forum
Ilustracija, Foto: Bokeški forum

U pogledu riješavanja problema Atlasa plaža, a u njemu je i Gradska plaža u Tivtu nije mrdnuto sa mrtve tačke, a nezabilježen je primjer u svijetu, da se centralno gradsko kupalište ili bar dio pomenutog kupališta ne tretira kao javno dobro, saopštili su iz Bokeškog Foruma Tivat.

Kazali su da uprkos "beskonačnoj komunikaciji sa predstavnicima Morsko dobro" nastavlja se sa lošom praksom prethodne vlasti koja je uzela Gradsku plažu Tivćankama i Tivćanima.

Smatraju da bi možda situacija bila drugačija da se imalo sluha, pa da u upravljačkim strukturama ovog preduzeća ima neko iz Tivta, ali da tamo, kako kažu, nema nikoga.

Ocijenili su da je situacija identična kao i sa UO Aerodroma Crne Gore gdje takođe nema nikog iz Tivta.

Iz Foruma su kazali da zahtijevaju od upravljačkih organa JP "Morsko dobro" da u najkraćem mogućem vremenu izvrše reviziju Atlasa crnogorskih plaža, a da, takođe promptno, javno daju odgovore na sledeća pitanja:

"Kako je moguće da je lokacija 67/69 (javno kupalište kod hotela „Palma“) 100% ucrtano kao hotelsko kupalište na kojem je građanima Tivta i njihovim gostima u potpunosti zabranjen ulazak? Do kad će trajati ovakva situacija i na osnovu čega je potpisan ovako skaradan Ugovor? Ko je potpisao takav Ugovor i Tivćanima time oduzeo kupalište? Šta nova uprava JP „Morsko dobro“ radi da bi se ta situacija promijenila?", navodi se u njihovom saopštenju.

Takođe su uputili pitanje i na koji način će "Morsko dobro" reagovati u slučaju ponavljanja nemilih scena iz 2019.godine, "u kojima se obezbijeđenje ovog kupališta, na bahat i prostački način odnosilo čak i prema onim ljudima koji su pokušavali da iz mora izađu na plažu?"

"Poštovana gospodo, 30.avgusta borili smo se za suštinske, a ne kozmetičke promjene i očekujemo normalizaciju i riješavanje ovih gorućih problema. Na gradskoj plaži u Tivtu, u Bijeloj, u Krašićima, Baru, Ulcinju. Duž cijele crnogorske obale koja je naš najvažniji privredni resurs, a kojeg je prethodna vlast neznaveno i zlonamjerno pustošila", saopštili su iz Bokeškog Foruma Tivat.

Bonus video: