sastali se povodom zahtjeva bokeškog foruma

Rađenović i Petković: Proces decentralizacije biće prioritet u narednom periodu

“Zadovljni smo što je Rađenović promptno odgovorio na naš zahtjev i pokazao spremnost za razgovor i za konkretnim zajedničkim djelovanjem. Svjesni smo činjenice da je crnogorska obala najvažniji privredni resurs naše države i da domaćinski odnos prema njoj nije samo odnos prema „krupnim“ investitorima, već prije svega prema dominicilnom stanovništvu", kazao je Petković

3828 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Povodom zahtjeva Bokeškog foruma da se gradska plaža vrati Tivćanima, danas je u Budvi organizovan sastanak predsjednika foruma Andrije Petkovića i predsjednika Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blaža Rađenovića.

“Zadovljni smo što je gospodin Rađenović promptno odgovorio na naš zahtjev i pokazao spremnost za razgovor i za konkretnim zajedničkim djelovanjem. Svjesni smo činjenice da je crnogorska obala najvažniji privredni resurs naše države i da domaćinski odnos prema njoj nije samo odnos prema „krupnim“ investitorima, već prije svega prema dominicilnom stanovništvu. Zahvaljujemo Rađenoviću na pokazanoj inicijativi uz obećanje da će u Bokeškom forumu imati kvalitetnog sagovornika i oštrog kritičara”, poručio je Petković.

Povezani članci

22. Jun 2021.

Gradsku plažu vratiti Tivćanima

Ukazujući na ozbiljne probleme sa kojima se susreće novi menadžment Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Rađenović je istakao da će proces decentralizacije biti prioritet u narednom periodu.

“Otvaranjem kancelarija u svim primorskim opštinama uspostaviće se bolja koordinacija sa lokalnim samoupravama u cilju prevazilaženja i riješavanju nagomilanih problema. Vraćanjem luke Budva građanima, davanjem na upravljanje lokalnoj samoupravi pojedinih kupališta u gradu Herceg Novom koja su bile predmet raskida ugovora sa „Vektrom Boka“, vraćanje šetališta Pine Opštini Tivat na upravljanje, samo su neke od sprovedenih aktivnosti koje smo uspjeli da realizujemo, a sa željom da izađemo u susret lokalnom stanovništvu”, zaključio je Rađenović.