Brđanin: Potvrđeni tradicionalno dobri odnosi policije i ambasade Francuske

Brđanin je rekao da se nijedna država, pa ni Crna Gora, ne može spostvenim snagama suprostaviti savremenim bezbjednosnim izazovima

3535 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Crnogorska policija identifikovala je probleme sa kojim se suočava društvo, a ambasada Francuske će u potpunosti podržati Crnu Goru u suočavanju sa prepoznatim izazovima, poručio je francuski ambasador Kristijan Timonije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, v.d. direktora policije Zoran Brđanin sastao se sa Timonijem i oficirom za vezu pri Ambasadi Francuske u Beogradu, Filipom Dansonvilom.

Brđanin je sa Timonijem razgovarao o tradicionalno dobrim odnosima crnogorske policije i ambasade Francuske u Crnoj Gori.

„Timonije je u razgovoru istakao da je crnogorska policija odlično identifikovala probleme sa kojim se suočava društvo Crne Gore i istakao da će ambasada Francuske dati punu podršku da se Crna Gora suoči sa prepoznatim izazovima“, navodi se u saopštenju.

Brđanin je rekao da se nijedna država, pa ni Crna Gora, ne može spostvenim snagama suprostaviti savremenim bezbjednosnim izazovima.

„Raduje me činjenica što imamo podršku međunarodnog partnera kao što je Republika Francuska“, kazao je Brđanin.

Tokom sastanka istaknuto je obostrano zadovoljstvo što su tokom prethodnih godina instruktori elitnih specijalnih snaga francuske policije svoje znanje i iskustvo prenijeli na pripadnike crnogorske specijalne policije.

„Kao potvrda uspješne i dobre saradnje u ovom segmentu u prilog ide obuka koja trenutno traje, a koju sprovode instruktori iz RAID-a za naše službenike iz Protivterorističke jedinice iz oblasti taktike specijalnih dejstava“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: