"GRANICE MORAJU BITI NEVIDLJIVE"

Zapadni Balkan od 1. jula slobodna roming zona

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je to istorijski dan za region

9635 pregleda 171 reakcija 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zapadni Balkan od 1. jula biće slobodna roming zona.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je ukidanje naplate rominga na Zapadnom Balkanu od 1. jula važno postignuće za Crnu Goru kao jednu od potpisnica ovog Sporazuma.

"Čime je jasno pokazano da se temelji ekonomskog razvoja mogu i moraju graditi na zajedničkom dijalogu i saradnji”, saopštio je Milatović na na ministarskom sastanku pod nazivom "Put ka besplatnom romingu na Zapadnom Balkanu", koji je danas održan u Podgorici.

On je dodao da se istim principom i pristupom rukovodi nova Vlada ne samo po pitanju pristupanja EU, već i bržeg ekonomskog oporavka zemlje.

"Posebno sam zadovoljan što se ova inicijativa ostvaruje na početku turističke sezone, jer nudi ogromne pogodnosti, ne samo našim građanima, već i našim gostima iz Regiona koji će moći da uživaju u odmoru bez brige o troškovima razmjene poziva i poruka sa svojim voljenima i prijateljima kod kuće. To je nešto čemu će se svi građani naših zemalja zaista obradovati”, istakao je Milatović.

On je podsjetio na važnost i mogućnosti koje nudi digitalizacija, kao i na prednosti digitalne komunikacije u kojoj leži najveći potencijal za ekonomski rast.

Jakov Milatović
foto: Mek.gov.me

"Ovo je posebno relevantno za turizam gdje se digitalne usluge mogu koristiti za smještaj, putovanja ili mobilnost", rekao je Milatović.

Dodao je i da ova inicijativa pokazuje da regionalna saradnja može dati konkretna dostignuća sa opipljivim rezultatima za sve.

"Vlada Crne Gore će uvijek podržavati takve inicijative i biće posvećen partner u njihovoj realizaciji", kazao je Milatović.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je ukidanje rominga istorijski dan za region.

"Prvog jula Zapadni Balkan će biti slobodna roming zona. Granice Zapadnog Balkana moraju biti nevidljive", kazao je Abazović.

Preporučujemo za Vas