Rakočević: Nema citostatika za onkološke pacijente, a Krivokapić najavljuje obnovu hramova

"Dok su mu gotovo svi kapitalni projekti zaustavljeni zbog neplaćanja izvođačima, premijer nam, kao da dolazi iz druge dimenzije, nastavlja sa vjersko - državnim obredima"

7398 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Rakočević, Foto: SD
Rakočević, Foto: SD

Član Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Marko Rakočević, saopštio je da premijer Zdravko Krivokapić daje "relaksiranu izjavu" da će Vlada pomoći obnovu hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama u Nikšiću u danu kada je objavljena vijest da nema citostatika za najteže pacijente, oboljele od kancera, zbog nedonošenja Budžeta.

"Vijesti" su danas objavile da je zdravstveni sistem ostao bez nekoliko vrsta citostatika, namijenjenih za liječenje pacijenata oboljelih od kancera.

Iz zdravstvene ustanove “Montefarm”, koja je zadužena za snabdijevanje bolnica ljekovima, saopšteno je da dio citostatika očekuju danas.

"Niko nema ništa protiv pomaganja vjerskih zajednica u skladu sa zakonom, ali svi imamo protiv ovakvog postavljanja prioriteta. Dok je Vlada na klimavim nogama, a država u rasulu, Krivokapić nastavlja ture po hramovima. Dok mu štrajkuju poljoprivredni proizvođači, on nastavlja da svoje vjerske sklonosti i opredjeljenja promoviše za državne. Dok su mu gotovo svi kapitalni projekti zaustavljeni zbog neplaćanja izvođačima, premijer nam, kao da dolazi iz druge dimenzije, nastavlja sa vjersko - državnim obredima", naveo je Rakočević.

On je naveo da je u mandatu Krivokapića broj nezaposlenih povećan za 9.000, da su cijene životnih namirnica veće do 40 odsto, da je policija bez auta, a da su cijene goriva veće za 20 odsto.

"I u takvoj situaciji nastavljati u prioritete stavljati obnovu hramova SPC nije više ni nekorektno, to je jednostavno bezobrazno, bezobzirno i neprihvatljivo. Zato očekujemo da vas makar to malo savjetnika što je vam je ostalo oko vas, vrate u realan život. Da ne bismo došli do momenta, koji sad djeluje sasvim realno, da državu ekonomski i u svakom drugom smislu satrete, a onda krenete da organizujete opštenarodne molebane za njen spas", zaključio je Rakočević.

Bonus video: