Ekološka akcija u Baru: Masline na mjestu vandalskog pira

Vandali lani uništili 43 sadnice kod Sportskog centra...
70 pregleda 0 komentar(a)
Bar pošumljavanje, Foto: Radomir Petrić
Bar pošumljavanje, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 22.11.2017. 08:54h

U sklopu programa proslave Dana opštine Bar, aktivisti NVO Info sport CG juče su sa pedesetak vojnika, omladinaca, ekologa i učenika izveli akciju ”Ekološki dan” u rekreativnom parku Šumice.

U okviru akcije, na kompleksu Sportskog centra, posađene su masline umjesto 43 sadnice koje su lani u ovo vrijeme uništili vandali.

“Završili smo kompleks sportskog centra sa sadnjom, od rijeke Željeznice uz obalu. U Šumicama smo prije tri godine napravili dio melioracije kada smo odnijeli veliku količinu polomljenih borova. Pored toga, iskopali smo 55 osnova za sadnju borova, a ja sam iz rasadnika u Mojkovcu dopremio donaciju Uprave za šume - 500 sadnica borova i 200 sadnica bagrema. Uzeli smo i 25 maslina iz Biotehničkog fakulteta i Instituta za suptropske kulture. Mi ne radimo ovo da sačuvamo borovu šumu u Šumicama, nego njen ostatak, jer je puno borova uništeno i nadam se da ćemo ovim početi njeno podmlađivanje”, rekao je predsjednik NVO Miodrag Banović. On je na pomoći u svim akcijama ove godine zahvalio Osmanu Đokiću, preduzeću “Kalamper” i Peku Tomanoviću.

Bonus video: