JU "Kakaricka gora" obilježila Međunarodni dan zloupotrebe droga

"Obilježavanje ovog značajnog datuma predstavlja izraz odlučnosti da se ojača djelovanje i saradnja svih društvenih subjekata u borbi protiv zloupotrebe i trgovine drogama, ali isto tako i da se skrene pažnja na brojne posljedice konzumiranja narkotika", navodi se u njihovom saopštenju

5805 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana zloupotrebe droga organizovan je sportski turnir u tenisu za klijente i zaposlene u JU "Kakaricka gora", saopšteno je iz ove ustanove.

Pored sportskih aktivnosti, realizovan je i spot za pjesmu “Vjeruj u anđela” kojim je poslata poruka, prije svega mladima, da prepoznaju značaj problema zavisnosti, ali i da ih motiviše da potraže stručnu pomoć.

"Obilježavanje ovog značajnog datuma predstavlja izraz odlučnosti da se ojača djelovanje i saradnja svih društvenih subjekata u borbi protiv zloupotrebe i trgovine drogama, ali isto tako i da se skrene pažnja na brojne posljedice konzumiranja narkotika", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz "Kakaricke gore" su podsjetili da korišćenje psihoaktivnih supstanci ne predstavlja samo opasnost po zdravlje pojedinca, već i veliku socio-ekonomsku prijetnju za cjelokupno stanovništvo i da je neophodna kontinuirana saradnja svih nadležnih službi, kako bi se spriječila zloupotreba droga i njene štetne posljedice.

"Misija svih nas je da dobrom saradnjom i koordinacijom, usmjerimo zajedničke napore ka preventivnom djelovanju, ali i pružanju stručne i kvalitetne podrške i pomoći onima koji su odlučili da izađu iz okova zavisnosti i izaberu pravi i jedini ispravni put, put bez psihoaktivnih supstanci", kazali su iz Javne ustanove.

Bonus video: