UP: Nije bilo gužve na granici

Tvrde da je tog dana maksimalno vrijeme čekanja na prelazak državne granice bilo do 15 minuta na izlazu iz Crne Gore i do 10 minuta na ulazu u Crnu Goru.

4979 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Scrinshoot
Foto: Scrinshoot

Na postoje problemi u funkcionisanju graničnog prelaza Debeli brijeg, a 24. juna u dnevnoj smjeni bilo je šest policajaca, tvrde iz Uprave policije.

Iz te bezbjednosne institucije tako su odgovorili na optužbe građana da su tog dana kolone bile kilometarske, da je funkcionisala samo po jedna traka i da su turisti čekali satima na ulazu u državu.

“Prema rasporedu rada za dan 24. jun 2021. godine, na graničnom prelazu Debeli brijeg, u vremenu od 7.00 do 19.00 časova, radno je bilo angažovano šest policijskih službenika. Što je dovoljno za dosadašnji obim prometa putnika i vozila. U slučajevima potrebe za detaljnom graničnom provjerom vozila ili evidentiranja krivičnog djela ili prekršaja, policijski službenici se angažuje na tim poslovima što dovodi do smanjenja broja raspoloživih saobraćajnih traka. Organizicija rada se vrši na način što se granične provjere vrše na dvije ulazne i dvije izlazne trake, u slučaju povećane frekvencije uključuje se i vođa smjena i vrši se preusmjeravanje saobraćajnih traka. U vremenu od 13.30 do 14.20 časova, vršene su pojednostavljene granične provjere zbog povećane frekvencije saobraćaja i gužve na GP Debeli brijeg”, kazali su iz UP.

Tvrde da je tog dana maksimalno vrijeme čekanja na prelazak državne granice bilo do 15 minuta na izlazu iz Crne Gore i do 10 minuta na ulazu u Crnu Goru.

“Službenici granične policije tokom čitave godine na graničnim prelazima obavljaju kompleksne – složene poslove graničnih provjera i kontinuirano doprinose stabilnom bezbjednosnom ambijentu u Crnoj Gori. Tako da će na osnovu stručnih i iskustvenih znanja uz upotrebu savremene tehničke opreme za kontrolu na graničnim prelazima, granične provjere obavljati efikasno u toku ljetnje turističke sezone i učiniti otvorene i dobro kontrolisane crnogorske granice”, kazali su iz UP.

Ističu da podatak o prometu putnika na graničnim prelazima tokom ljetnje turističke sezone ukazuje da su službenci UP izuzetno opterećeni - što zahtijeva i dodatno angažovanje.

Bonus video: