Penzionerima koji prime prvu dozu vakcine u julu turistički vaučer od 50 eura, muzika uživo na otvorenom do ponoći

Zaposlenima u državnoj upravi jedan slobodan dan nakon vakcinacije. Preporučuje se privatnicima da slijede primjer

69251 pregleda 491 reakcija 89 komentar(a)
Foto: Vijesti/Savo Prelević
Foto: Vijesti/Savo Prelević

Svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv koronavirusa dobijaju turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura, jedna je od mjera koju je donio Savjet za borbu protiv koronavirusa.

O načinu ostvarivanja toga prava, javnost će obavijestiti Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Savjet za borbu protiv koronavirusa donio je nove mjere koje će važiti od 2. jula do 16. jula i one podrazumijevaju i:

- Omogućava se jedan slobodan dan nakon vakcinacije zaposlenima u državnim institucijama. Preporučujemo privatnicima da slijede naš primjer. O našinu ostvarivanja ove mogućnosti, javnost će izvijestiti Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

- Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom, u svrhu putovanja u inostranstvo, a ukoliko određena država to zahtijeva, omogućićemo besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje. Nužno je da naši državljani imaju dokaz o putovanju i nužno je da država u koju idu zahtijeva PCR test.

- Povećava se dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima. Umjesto dosadašnjih 10 odsto, omogućava se da broj posjetilaca bude 30 odsto od ukupnog broja sjedišta.

- Produžava se termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umjesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom može da se izvodi od 20 sati do ponoći.

- Širi se lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa. Od sjutra, u Crnu Goru, slobodno mogu da uđu državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Mjere važe do 16. jula, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, mjere će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom.

Bonus video: