Đurašković izvršni direktor Regionalnog vodovoda

Kako se navodi u saopštenju koje potpisuje predsjednik Odbora direktora Zoran Lakušić, Jevrić je smijenjen jer je "...nesavjesnim i nepravilnim radom nanio štetu Društvu, tako što nije preduzimao mjere i radnje na osnovu anlize dostupnih podataka o tome"

17904 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Josip Đurašković, Foto: Regionalni vodovod
Josip Đurašković, Foto: Regionalni vodovod

Odbor direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje imenovao je Josipa Đuraškovića za izvršnog direktora.

Prethodno na sjednici je dužnosti razriješen dosadašnji izvršni direktor Goran Jevrić.

Kako se navodi u saopštenju koje potpisuje predsjednik Odbora direktora Zoran Lakušić, Jevrić je smijenjen jer je "...nesavjesnim i nepravilnim radom nanio štetu Društvu, tako što nije preduzimao mjere i radnje na osnovu anlize dostupnih podataka o tome".

"Da je izdašnost izvorišta Bolje sestre iz kojeg se snabdijevaju vodom šest primorskih opština za deceniju i po smanjena je za više od 80 odsto. Zato što nije preduzimao aktivnosti u skladu sa nadležnostima na osnovu podatka o smanjenju izdašnosti ispod projektovanog kapaciteta vodovoda i da to stanje predstavlja ozbiljnu opasnost, te da bi u turističkoj sezoni primorje moglo biti bez dovoljno količine vode. Nije adekvatno reagovao na drastičan trend pada izdašnosti vodoizvorišta Bolje sestre. Nije u potpunosti realizovao planirane finansijske obaveze čime je ostvario gubitak u iznosu od 198 847,00€ za 2020. godinu", navodi se u saopštenju koje potpisuje Lakušića.

U saopštenju se navodi da je Đurašković, doktorant na Evropskom Univerzitetu U Beogradu i da je u dugodišnjoj karijeri najduže obavljao posao kao izvršni direktor Planike Montenegro.

"Obavljao je poslove rukovodioca službe unutrašnje revizije, kao i pomoćnika izvršnog direktora u Vodovod i kanalizaciju Budva. Na Univerzitetu Mediteran je bio angažovan kao ekspert iz prakse na predmetima Strateški menadžment i liderstvo. Učesnik je velikog broja naučnih i stručnih konferencija, a izdao je i više naučnih radova u međunarodnim časopisima iz oblasti ekonomije i menadžmenta", navodi se u saopštenju.

Bonus video: