Popa: Proevropske snage u društvu da sarađuju na ključnim reformama

Delegacija Udruženja se sastala sa Oanom Kristinom Popom koja je istakla da proces pregovora zahtijeva ekspertska znanja i iskustva i ohrabrila predstavnike Udruženja da daju aktivan doprinos u daljem toku procesa pregovora

2418 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UPCG
Foto: UPCG

Sve proevropske snage u crnogorskom društvu treba da sarađuju na ključnim reformama iz evropske agende kako bi omogućili dalji napredak Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji (EU), poručila je šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa.

Ona je na sastanku sa delegacijom Udruženja pravnika Crne Gore (UPCG), upriličenom povodom obilježavanja Dana UPCG i 88 godina objavljivanja prvog broja časopisa „Pravni zbornik“, istakla da proces pregovora zahtijeva ekspertska znanja i iskustva.

Popa je, kako je saopšteno iz UPCG, ohrabrila predstavnike te organizacije da aktivno doprinose u daljem toku procesa pregovora.

Radulović i Popa
foto: UPCG

“Popa je naglasila da sve proevropske snage u društvu treba da sarađuju na ključnim reformama iz evropske agende kako bi omogućili dalji napredak Crne Gore na putu ka EU”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik UPCG Branislav Radulović istakao je da UPCG, kao najstarija nacionalna organizacija crnogorskih pravnika, smatra važnim da svi akteri u Crnoj Gori uvaže preporuke iz nedavno objavljenih dokumenata Evropske komisije i iz domena svojih nadležnosti ispune jasno identifikovane zadatke iz pregovaračkog procesa sadržanih u poglavljima 23 i 24.

Radulović je uručio Popi primjerke novog izdanja časopisa “Pravni zbornik” i upoznao je sa ulogom koju je časopis imao u očuvanju crnogorske pravne tradicije i razvoju pravne misli.

Bonus video: