MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Upozorenje organizatorima koncerata: Dovodite u pitanje uslove života i rada u Crnoj Gori

Ponavljamo upozorenje da će aktuelne mjere koje, između ostalog, omogućavaju održavanje festivala na otvorenom, a koje važe do 16. jula, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, momentalno i bez odlaganja biti pooštrene"

32019 pregleda 520 reakcija 28 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja Crne Gore saopštilo je da zajedno sa Upravom za inspekcijske poslove i Upravom policije "neće sjedjeti skrštenih ruku zbog neodgovornih organizatora većine koncerata i ostalih festivala" kojim kako su naveli, izlažu riziku zdravlje građana i ozbiljno dovode u pitanje uslove rada i života u našoj zemlji.

"Upozoravamo sve organizatore svih masovnih manifestacija da su dužni da, prilikom najave tih događaja, da podsjete svoje očekivane posjetioce da im ne mogu pristupiti bez potvrde da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19 ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sati, brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48h, pozitivnog rezultata PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana ili pozitivnog rezultata serološkog testa - antitijela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Dodaju da je važno da su i građani svjesni da se, ukoliko nijesu vakcinisani, izlažu velikom riziku.

"Odlaganje vakcinacije znači korak bliže bolnici u slučaju obolijevanja. Ponavljamo upozorenje da će aktuelne mjere koje, između stalog, omogućavaju održavanje festivala na otvorenom, a koje važe do 16. jula, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, momentalno i bez odlaganja biti pooštrene", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas